Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλησπέρα και καλή εβδομάδα. Σε όλες και όλους. Αυτό το κρύο δε λέει με τίποτα να… φύγει και ως
Τελικά… τα «Νέα της Πιάτσας» τα διαβάζει πολύς κόσμος. Τουλάχιστον πάνω από 20.000 μοναδικούς χρήστες καταγράφει το Google Analytics και συνεχίζουμε!!!λαός που λατρεύει τον ήλιο και τη θάλασσα δεν μας κάθεται και πολύ καλά αυτή η παγωνιά! Ούτε κέφι να κάνουμε βόλτα με το αυτοκίνητο δεν έχουμε, εκτός βέβαια αν αυτό σε προδιαθέτει να μπεις στο νερό, να κάνεις… πλατς ή να πατήσεις ευχάριστα το γκάζι, αν είναι κάτι γρήγορο!

Από την πλευρά της η αγορά κάπως δείχνει να κινείται και το… μούδιασμα που είδαμε στην αρχή της χρονιάς έχει αρχίσει να αλλάζει. Προς το καλύτερο… Στο τέλος όμως ξυρίζουν τον… γαμπρό, άρα στο τέλος του μήνα θα δούμε και πως ξεκίνησε η χρονιά. Αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι το κομμάτι των λιανικών πωλήσεων καθώς τα ποσοστά έχουν πέσει σε… επικίνδυνα επίπεδα.

Η χρονιά πάντως με τόσο ωραία αυτοκίνητα που έχουν έρθει και άλλα που περιμένουμε τους επόμενους μήνες, θα είναι καλύτερη και θα φανεί!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ζωή είναι μικρή και ευχάριστη ή καλύτερα 'η ζωή είναι μικρή για να είναι θλιβερή μωρό μου'. Να την χαίρεστε όσο μπορείτε!!! (στην φωτογραφία ο Γιώργος Θεοχάρης από τις Σέρρες σε ρόλο... μπλοκ ακουαρέλας!)

Άντε να δούμε και.. κανά ηλεκτρικό!
Αυτό που πιστεύω πως θα αλλάξει είναι το mix των πωλήσεων σχετικά με κινητήρες βενζίνη – Εδώ βενζίνη, εκεί diesel που είναι το… ρεύμα; πετρέλαιο, με το πρώτο να κερδίζει περισσότερο έδαφος, από το χαμένο που των τελευταίων ετών.

Αλλαγή μάλλον θα δούμε (προς τα πάνω) και στα ηλεκτρικά οχήματα που για να πω και την αλήθεια έχουμε μείνει πολύ πίσω σαν χώρα. Για να δούμε όμως πως θα πάνε φέτος τα πράγματα στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Είμαι περίεργος να μάθω…

Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Η εικόνα μιλά από μόνη της!!! (360 άλογα ρε γαμώτο....)

Στείλτε μας τα μηνύματά σας!
Όπως και να ‘χει, μην ξεχνάτε τον τρόπο που μπορείτε να μας στέλνετε τα δικά σας νέα που ίσως να μην… μαθαίνουμε.

Μπορείτε λοιπόν  να στέλνετε e mail με την ένδειξη «για τα νέα της πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).


Υ.Γ. Μπορώ να σου δώσω και συστατική επιστολή; Θέλεις;

Ένα όνομα, δύο κορυφαίοι της... πιάτσας. Βασίλης και Τάκης Θεοχαράκης. Θείος και ανιψιός αν προτιμάτε σε μία μοναδική εικόνα που θέλουμε να βλέπουμε!


Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!

 
——————————————————-

ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Στην εποχή του άρπα κόλλα
ζητάνε μπάτζετ όλοι για όλα
Έχουν πάρει πολύ φόρα
και κάνουν… κολιές στην κατηφόρα!

——————————————————-

QUIZ:

Σε ποιο μαγαζί της πιάτσας ξεκίνησαν οι διπλοπενιές από τις αρχές του χρόνου;

 
——————————————————-

Κουβαλώντας… ιστορία στην πλάτη, με πορεία στο χώρο του αυτοκινήτου και με εμπειρία μεγάλη, έχω την αίσθηση πως κάποιους δεν τους τιμά η δημιουργία έντυπου στην… πιάτσα που θυμίζει διαφημιστικό φυλλάδιο

——————————————————-

Αποχώρησε από την εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Renault ο Πέτρος Ζαμπέτας. Η ανακοίνωση (εσωτερική) έγινε στις 17 Ιανουαρίου, ενώ μία μέρα πριν είχε δώσει το παρών και στην δημοσιογραφική παρουσίαση του νέου Megane.

Ο Πέτρος Ζαμπέτας

——————————————————-

Ο Λάμπρος Πετσαγκουράκης αναλαμβάνει τη θέση του υπεύθυνου πωλήσεων στην Citroen.

——————————————————-

Δεν έκανε τυχαία επιλογή από το… πάνω ράφι (βλέπε Ανδρέας Χριστοφορίδης) ο Γιώργος Βασιλάκης για τη νέα εταιρεία που θα δραστηριοποιείται με τις μάρκες Hyundai – KIA.

O Ανδρέας Χριστοφορίδης

——————————————————-

Η εκπομπή του Πάρι Ποντίκα στα ερτζιανά (Πρώτο Πρόγραμμα) είναι η μοναδική που συνεχίζει δυναμικά και δίνει βήμα σε όλους του εκπροσώπους των εταιρειών αλλά και τους δημοσιογράφους. Να σημειώσουμε πως είναι και η μοναδική που παίζει σε όλη την Ελλάδα.

O Πάρις Ποντίκας

——————————————————-

Στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται σήμερα ο Τάκης Θεοχαράκης για να κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα με συνεργάτες της Nissan στη Βόρεια Ελλάδα.

 
——————————————————-

Πριν από λίγες ημέρες ομάδα της Kosmocar αποτελούμενη από τους Στήβεν Σίρτη, Θανάση Κονιστή, Θανάση Αγγελή κ.ά. βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με δημοσιογράφους της Βορείου Ελλάδος.

——————————————————-

Μες στην… τρελή χαρά ο Στέργιος Μανώλης, δημοσιογράφος από τη Βόρεια Ελλάδα (εφημερίδα Μακεδονία και motorsite.gr) καθώς πριν από λίγες ημέρες αρραβωνιάστηκε η κόρη του που ζει μόνιμα στο Λονδίνο. Να του ευχηθούμε και σύντομα παππούς!

——————————————————-

«Έφυγε» ξαφνικά την περασμένη εβδομάδα ο επιθεωρητής δικτύου της Jeep στην Θεσσαλονίκη Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ένας γνήσιος επαγγελματίας που όλοι οι συνεργάτες του (και μη) είχαν να λένε τα καλύτερα γι’ αυτόν…

——————————————————-

Την πολυαγαπημένη του μητέρα έχασε ο διευθυντής Marketing της Nissan Θάνος Μπάφας. Τα συλλυπητήρια μας σε αυτόν και την οικογένειά του. Πάντα να την θυμούνται να να μνημονεύουν το όνομά της, γιατί τα αγαπημένα πρόσωπα «φεύγουν» μόνο όταν τα ξεχνάμε

——————————————————-

Τέλη του 2016 πραγματοποιήθηκε το ετήσιο συνέδριο διανομέων της FCA Greece (Fiat, Alfa Romeo, Abarth & Fiat Professional) και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Domotel στο Καστρί. Κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης το «Μαζί διαμορφώνουμε το μέλλον»…

Αναμνηστική φωτογραφία από το ετήσιο συνέδριο διανομέων Fiat, Alfa Romoe, Abarth & Fiat Professional

——————————————————-

Στην Μεγάλη Βρετανία γίνεται η παρουσίαση της νέας γενιάς του MINI Countryman.

——————————————————-

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στις 19:00 στο Star Κεντρικής Ελλάδας (πανελλαδικά στο COSMOTE TV) και στις 19:30 στο High TV, ο πρόεδρος της ΕΛΠΑ Άγγελος Μπαβέλας είναι καλεσμένος στην εκπομπή του Στράτου Φωτεινέλη «Πάνω από τα Όρια». Θέμα συζήτησης το μέλλον της ΕΛΠΑ αλλά και το τι συμβαίνει με το φετινό Ράλι Ακρόπολις.

Στράτος Φωτεινέλης (αριστερά) και Άγγελος Μπαβέλας

 
——————————————————-

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψαν στη Nissan και όπως μπορείτε να διαπιστώσετε ήταν όλοι εκεί!

Είναι μεγάλη η ομάδα της Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης

 
——————————————————-

Διαγωνισμό οικονομίας καυσίμου διοργάνωσε η Renault με τους αντιπροσώπους της μάρκας. Νικητής αναδείχτηκε ο Τερζής από την Σπάρτη που κατάφερε να σημειώσει 4.4 λίτρα στα 100 χλμ./ώρα.

——————————————————-

Και δεύτερο γκρουπ με δημοσιογράφους έκλεισε η Nissan για την παρουσίαση του νέου Micra που παρουσιάζεται αυτή την εβδομάδα στην Κροατία. Η εισαγωγική εταιρεία κατάφερε και ζήτησε επιπλέον πέντε θέσεις και συνολικά 14 Έλληνες δημοσιογράφοι θα ταξιδέψουν στο Ντουμπρόβνικ για την πρώτη οδηγική επαφή με το Micra.

——————————————————-

Πέρα από την καλή τιμή που έχει δώσει για το Fabia, η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Skoda δεν έχει σχέση με ενιαίο πρωτάθλημα που διοργανώνει φέτος ο Σύνδεσμος Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου.

——————————————————-

To νέο Renault Megane και οι αντιπρόσωποι της μάρκας!

Την παρουσίαση του νέου Megane στο Ναύπλιο έκανε στο δίκτυο των αντιπροσώπων η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Renault.

Η οικογένεια Μπετενίτη (Μαρία Μπετενίτη - υπεύθυνη After Sales, Πηνελόπη Μπετενίτη - Πρόεδρος της εταιρείας, Φίλιππος Μπετενίτης - υπεύθυνος πωλήσεων),  με φόντο το Μπούρτζι

Εκτός συναγωνισμού στο διαγωνισμό οικονομίας ο Μιχάλης Τουρλίδας (φωτό δεξιά), υπεύθυνος εταιρικών πωλήσεων της Teoren Motors κατάφερε να πετύχει εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση (4,7λίτρα/100χλμ). Στην φωτογραφία και ο υπεύθυνος επικοινωνίας της εταιρείας Ιάκωβος Κρομμύδας

Η Μαρία Παπαδάκη (αριστερά) διευθυντήρια Marketing της Teoren Motors με την Πηνελόπη Μπετενίτη, αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Renault & Dacia στο νομό Αργολίδας

——————————————————-

Στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα ο γενικός διευθυντής της Nissan, Μάριος Μπαρκής καθώς είχε συνάντηση με ανθρώπους του δικτύου της μάρκας

——————————————————-

Στα γραφεία του περιοδικού Auto Τρίτη πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας 40.000 συμμετεχόντων που ανέδειξαν τα καλύτερα αυτοκίνητα ως προς το ντιζάιν, την τεχνολογία, την αξιοπιστία, το after sales και άλλους τομείς. Οι περισσότερες εταιρείες έδωσαν το παρών (με περίπου 60-70 καλεσμένους) ωστόσο κάποιοι (κυρίως που δεν βραβεύτηκαν) έλαμψαν δια της απουσίας τους.

 Καλεσμένοι στην εκδήλωση του Auto Τρίτη οι Αδάναλης, Κακούρης και Βαρίνος (αριστερά προς δεξιά - από την ιδρυτική συντακτική ομάδα - έλλειπαν οι Ντάνος και Γιαννούλας)

 
——————————————————-

Νέο layout για το gocar.gr που συνεχώς ανεβαίνει!

 
——————————————————-

Συλλεκτικό τεύχος για το περιοδικών βελτιώσεων POWER

 
——————————————————-

Εκδήλωση στην Αράχωβα ετοιμάζει το Φεβρουάριο η Jeep

Εκπλήξεις με το Renegade ετοιμάζει η Jeep

 
——————————————————-

Μετακόμισαν στα Γλυκά Νερά τα στελέχη των εταιρειών Land Rover – Jaguar και συγκεκριμένα στα… εντυπωσιακά γραφεία της αντιπροσωπείας «Τζώρτζης».

Οι χώροι άδειασαν για να.. ξαναγεμίσουν!

 
——————————————————-

Αλλαγές θα δούμε σε λίγες ημέρες στην Porsche.

 
——————————————————-

Στο εξωτερικό βρέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα μηχανικοί της Nissan για να εκπαιδευτούν πάνω στο νέο Micra

 
——————————————————-

Βούλιαξε… το πάτωμα στα γραφεία του περιοδικού Auto Τρίτη από τους πολλούς επισκέπτες! Προφανώς έκαναν καλό… ποδαρικό!

Οι... αποδείξεις!

 
——————————————————-

Και εγκαίνια για το κοινό πραγματοποίηση την περασμένη εβδομάδα η επιβλητική αντιπροσωπεία BMW – MINI Σφακιανάκης στην λεωφόρο Κηφισού 36.

Από αριστερά: Σταύρος Τάκη (πρόεδρος ομίλου Σφακιανάκη), Ζέτα Μακρυπούλια (παρουσιάστρια) και Karim Christian Haririan (πρόεδρος BMW Group)

 
——————————————————-

Και… φωτογραφία με φόντο το λογότυπο της μάρκας Citroen ο νέος επικεφαλής της μάρκας Δημήτρης Καββούρης.

Ο Δημήτρης Καββούρης χαμογελά με... νόημα!

 
——————————————————-

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα κόβει την ερχόμενη Κυριακή η εθελοντική ομάδα Μεγάρων «Κούρος» που πάντα έχει στις δραστηριότητές της την οδική ασφάλεια για μικρούς και μεγάλους!

 
——————————————————-

Πάντα εντυπωσιάζει με τα άρθρα και την ανάλυση που κάνει ο Στέργιος Μανώλης της εφημερίδας Μακεδονία.

——————————————————-

Κι όμως ο… πιτσιρικάς της φωτογραφίας είναι ο Άρης Στιβαχτάρης ο οποίος πριν από λίγες ημέρες είχε και τα γενέθλιά του!

Ο Άρης Στιβαχτάρης σε... μικρή ηλικία!

 
——————————————————-

Ο Μαρία Εξαδαχτύλου της Renault στέλνει μήνυμα μέσω Facebook. Λέτε να δούμε φέτος στην Ελλάδα (μέσω της εισαγωγικής εταιρείας) το εκκεντρικό διθέσιο ηλεκτρικό μοντέλο των Γάλλων;

Ανάρτηση στο Facebook που σημαίνει κάτι;

 
——————————————————-

Ατάκες και… σπόντες του Στράτη Χατζηπαναγιώτου:

 
Κοίτα να δεις θα έρθει και η αστυνομία!!!!

Βελάκια στο... Auto Τρίτη

Εδώ premium, εκεί premium, γεμίσαμε τελικά με premium!!! Για ποιον χτυπά η καμπάνα;

Πότε πρόλαβε να πάει και... νοσοκομείο ένας Θεός το ξέρει!!!!

——————————————————-

ΣΦΥΡΙΓΜΑΤΑ από την… ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ

——————————————————-

Αλλαγές θα δούμε στην Yamaha… Ίσως και αυτή την εβδομάδα.

 
——————————————————-

Τάπα… το πάει το μηχανάκι ο Νίκος Βιτσιλάκης που ξαναζεί τη νιότη του!

Καταπληκτική εικόνα με αναβάτη τον δημοσιογράφο μοτοσικλέτας Νίκο Βιτσιλάκη...

 
——————————————————-

Πωλήσεις Περιοδικών Αυτοκινήτου – Μοτοσικλέτας

Το χρονικό διάστημα 16-22/1/2017 και σύμφωνα με το πρακτορείο διανομής Τύπου «Ευρώπη» το περιοδικό Auto Τρίτη πούλησε 4.030 τεύχη.

——————————————————-

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.zougla.gr 6
2. www.protothema.gr 15
3. www.gazzetta.gr 18
4. www.newsit.gr 22
5. www.car.gr 27
6. www.sport-fm.gr 30
7. www.newsbomb.gr 36
8. www.pronews.gr 38
9. www.in.gr 58
10. www.newsbeast.gr 66
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)
 

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο (TOP10)*
1. www.newsauto.gr 64
3. www.gocar.gr 259
2. www.autotriti.gr 269
4. www.autoblog.gr 486
5. www.drive.gr 715
6. www.4troxoi.gr 743
7. www.caranddriver.gr 940
8. www.autogreeknews.gr 963
9. www.ix.gr 1.139
10. www.caroto.gr 1.657
11. www.gonews.gr 2.377
12. www.carzine.gr 2.499
13. www.motornews.gr 2.695
14. www.carwall.gr 3.276
15. www.epitrohon.gr 8.316
15. www.motori.gr 8.676
17. www.enkinisi.gr 8.910
18. www.highoctane.gr 10.366
19. www.kartnews.gr 13.924
20. www.topspeed.gr 16.436
21. www.4drivers.gr 18.156
22. www.auto-internet.gr 25.046
23. www.motorsite.gr 27.472
24. www.autoliveris.gr 30.220
25. www.automoto.com.gr 32.556
26. www.trcoff.gr 40.875
27. www.ixauto.gr 61.817
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα
** μέτρηση 23/1/2017

 
——————————————————-

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Κοιτώντας απλά την συγκεκριμένη φωτογραφία γεμίζεις με χαμόγελο!!! Για όσους δεν τον ξέρουν είναι ο αγωνιζόμενος Διαμαντής Τζαμπάζης από την Θεσσαλονίκη που τρέχει με Skoda Fabia R5 και οι αναρτήσεις του είναι πάντα ξεχωριστές και με χιούμορ!

Παιδική απορία!!!!
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης