Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο Hyundai i30 με την κωδική ονομασία N δεν είναι ένα αυτοκίνητο της σειράς αλλά η κορυφαία Η Hyundai αγριεύει και το… δείχνειέκδοση του κορεατικού μοντέλου. Πρόκειται για το πρώτο μοντέλο υψηλών επιδόσεων της σειράς N, κατασκευασμένο για να προσφέρει μοναδική οδηγική ευχαρίστηση στον οδηγό αλλά και σε όσους βρίσκονται μέσα σε αυτό.

Το κορυφαίο i30 που έχει παραχθεί ποτέ βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και φυσικά δεν θα μπορούσε να μας ξεφύγει. Βρήκαμε τα πρώτα στα logistics της εταιρείας και σας τα παρουσιάζουμε στο σχετικό video όπως και στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε.

Δείτε το πρώτο Hyundai i30N των 275 ίππων που ήρθε στην Ελλάδα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με 250 και 275 άλογα

Το i30N εφοδιάζεται με κινητήρα turbo χωρητικότητας 2.0 λίτρων, αποδίδει 250 και 275 ίππους (θα είναι Το i30N έ1χει τελική 250 χλμ./ώρα…διαθέσιμο σε 2 εκδόσεις) ενώ η ροπή αγγίζει τα 353 Nm. Έχει 0-100 (στη γρήγορη έκδοση) 6,1 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 250 χλμ./ώρα

Η σειρά N γεννήθηκε στο Namyang της Nότιας Κορέας και ολοκληρώθηκε στην πίστα Nürburgring. Το «N» (που εμπνέεται από το σχήμα ενός σικέιν αγωνιστικού περάσματος) αντιπροσωπεύει την ουσία της εξέλιξης των αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων της μάρκας. 

Σίγα να μη μας ξέφευγε

Σε λίγες ημέρες ξεκινά η διάθεσή του

Διαθέτει πέντε διαφορετικές λειτουργίες οδήγησης, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών N και N Το i30N έχει πέντε λειτουργίες οδήγησης…Custom, οι οποίες προσφέρουν ποικιλία διαφορετικών διαμορφώσεων, από την άνετη καθημερινή μετακίνηση μέχρι τον καθαρόαιμο προσανατολισμό σε αγωνιστικές επιδόσεις.

Η διάθεσή του θα ξεκινήσει στην Ελλάδα τις επόμενες εβδομάδες, ενώ προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή του, που υπολογίζεται ότι θα ξεκινά κοντά στα 30.000 ευρώ.

Το γράμμα N στη γρίλια της μάσκας δείχνει τις άγριες διαθέσεις του
Η πίσω όψη του κορεατικού μοντέλου
Συγκρίνετε το γρήγορο (αριστερά) με το απλό i30
Δεξιά η κορυφαία έκδοση i30N και αριστερά η απλή
Δύο Hyundai i30N έχουν έρθει στην Ελλάδα
Το εσωτερικό του μοντέλου καλυμμένο με προστατευτικά πλαστικά
Η εικόνα που έχει ο οδηγός
Οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης