Του Λουκά Παπαλάμπρου

Στροφή 360 μοιρών κάνει η σουηδική φίρμα όσον αφορά στα concept car, παρουσιάζοντας ένα συναρπαστικό πρωτότυπο όχημα το οποίο αλλάζει πλήρως όσα γνωρίζαμε για τα αυτοκίνητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 360c είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο και αυτόνομο τετράτροχο με φουτουριστική σχεδίαση. Δεν χρειάζεται οδηγό για να κινηθεί, καθώς δεν διαθέτει ούτε τιμόνι, ούτε πεντάλ. Η Volvo το χαρακτηρίζει ως μία ιδιωτική καμπίνας πρώτης κατηγορίας, προσφέροντας στους επιβάτες μία μοναδική εμπειρία.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εσωτερικό μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα τις ανάγκες των επιβατών, από κινητό γραφείο, έως σαλόνι, υπνοδωμάτιο και χώρος ψυχαγωγίας. Δεν υπάρχουν κλασικά καθίσματα, αλλά «έξυπνες» θέσεις που μετατρέπονται σε πολυθρόνες ή κρεβάτια, ειδικές θήκες και οθόνες σε όλες τις γυάλινες επιφάνειες.

Μέσα από το 360c, οι επιβάτες μπορούν να αλληλεπιδρούν με την οικογένεια και τους φίλους τους και να αξιοποιούν ευχάριστα και δημιουργικά το χρόνο του ενώ ταξιδεύουν. Φυσικά, όλα γίνονται με απόλυτη ασφάλεια και χωρίς να ρυπαίνουν το περιβάλλον. 

Σύμφωνα με τη Volvo, τα επόμενα χρόνια, οχήματα όπως το 360c θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διαδρομές που η απόσταση δεν υπερβαίνει τα 350 χιλιόμετρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης