Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φορολογία με την οποία επιβαρύνονται τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα είναι παγκόσμιο φαινόμενο και ιδίως όσον αφορά αυτοκίνητα υψηλού κυβισμού ή αυτά που εφοδιάζονται με συστήματα ασφαλείας και τεχνολογίες.

Σε ορισμένες περιπτώσεις οι φόροι ισοδυναμούν με την τιμή του αυτοκινήτου  η οποία διπλασιάζεται με αποτέλεσμα να είναι απαγορευτική η πώληση σε υποψήφιους αγοραστές.

Το ίδιο αυτοκίνητο να πωλείται σε στην Ελλάδα 50.000 ευρώ και στην Βουλγαρία 35.000...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φόροι ίσοι με την αξία του αυτοκινήτου…
Αυτό που συβαίνει στην Ελλάδα με τους φόρους είναι απίστευτο… Δεν υπάρχει σωτηρία. Πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του νέου Honda Civic Type R. Το σπορ μοντέλο κόστιζε προ λίγων μηνών λίγο πάνω από τα 65.000 ευρώ ενώ σε λίγες ημέρες που αλλάζει η φορολογία η τιμή του θα κυμαίνεται κοντά στα 50.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την διευθύντρια marketing του Ομίλου Σαρακάκη Μαρίας Κατσαρέα, από 1η Ιουνίου 2016 το δίλιτρο type R θα έχει φορολογία 41.6% και θα επιβαρύνεται με επιπλέον 24% ΦΠΑ…

Την τιμή του ιαπωνικού μοντέλου έχει ενδιαφέρον να την συγκρίνουμε με την αντίστοιχη που έχει η εισαγωγική εταιρεία στην Βουλγαρία. Συγκεκριμένα το Honda Civic Type R πωλείται για 34.500 ευρώ ποσό που σε κάνει να… τρελαίνεσαι!

Για να δείτε την τιμή του Type R στην γειτονική Βουλγαρία και να σας φύγει η… περιέργεια πατήστε ΕΔΩ

Επισκεφτείτε την ελληνική ιστοσελίδα της Honda πατώντας ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης: Honda Civic Type R 310Hp: Κόλαση στην πίστα των Μεγάρων…

   

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις της διευθύντριας marketing στον όμιλο Σαρακάκη Μαρίας Κατσανέας, η οποία αναλύει το πως η τιμή του Honda Civic Type R εκτοξεύεται στα ύψη…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης