Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Το ημερολόγιο της Pirelli για το 2019 είναι σχεδόν έτοιμο και ενώ δεν έχουμε επίσημες πληροφορίες για το θέμα του ή τα ονόματα που συμμετέχουν σε αυτό, μαθαίνουμε ότι ο φωτογράφος και ο δημιουργός του θα είναι ο Albert Watson, ένας από τους μεγαλύτερους φωτογράφους όλων των εποχών.

Ο Albert Watson είναι ο επίσημος φωτογράφος του Pirelli Calendar 2019


Σαράντα χρόνια τέχνης…

Ο Albert Watson στην πρώτη του επαφή με  φωτογραφική κάμερα αισθάνθηκε σαν να τον χτύπησε κεραυνός και κατάλαβε ότι αυτός ήταν ο δρόμος που έπρεπε να επιλέξει…Ο Albert Watson ασχολείται με την τέχνη της φωτογραφίας περίπου 40 χρόνια και έγινε διάσημος για το μοναδικό του στυλ και την πραγματικά σπάνια τεχνική του δεινότητα.  Οι φωτογραφίες του δημιουργούν μία αύρα που οδηγεί τον θεατή μέσα στην εικόνα, τηρώντας ταυτόχρονα μία διακριτική απόσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχει απαθανατίσει μερικές από τις πιο αναγνωρίσιμες φωτογραφίες σε όλο τον κόσμο, από το πορτρέτο του Steve Jobs που εμφανίστηκε στο εξώφυλλο της βιογραφίας του και τη φωτογραφία του Alfred Hitchcock που κρατά μία χήνα, μέχρι γυμνό πορτρέτο της Kate Moss που τραβήχτηκε στα 19α γενέθλιά της.

Ο Albert Watson έχει φωτογραφήσει γυμνή την Kate Moss στα 19α γενέθλιά της

Εξώφυλλα και Hollywood
Οι φωτογραφίες του έχουν εμφανιστεί σε πάνω από 100 εξώφυλλα της Vogue σε όλο τον κόσμο και To αποτέλεσμα αναμένεται δυναμικό και άκρως εντυπωσιακό…έχουν πρωταγωνιστήσει σε αμέτρητες άλλες εκδόσεις ενώ έχει φωτογραφήσει δεκάδες κινηματογραφικές αφίσες του Hollywood, όπως «Kill Bill» και «Memoirs of a Geisha», και έχει σκηνοθετήσει πάνω από 100 τηλεοπτικές διαφημίσεις. Οι εντυπωσιακές συλλογές του φιγουράρουν σε γκαλερί και μουσεία σε όλο τον πλανήτη.

Με ένα τέτοιο όνομα λοιπόν να αναλαμβάνει εξ ’ολοκλήρου το ημερολόγιο της Pirelli, το αποτέλεσμα προβλέπεται μοναδικό. Ακόμη γνωρίζουμε ότι η φωτογράφηση έγινε στις ΗΠΑ τον Απρίλιο ενώ θα ανακοινωθούν σύμφωνα με την Pirelli περισσότερες πληροφορίες τους επόμενους μήνες πριν την επίσημη παρουσίαση του.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης