Η SsangYong παρουσίασε στην έκθεση του Παρισιού ένα ολοκαίνουργιο πρωτότυπο όχημα, το οποίο αποτελεί προπομπό του μελλοντικού μεγάλου premium SUV.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το concept έχει την κωδική ονομασία LIV-2 και ουσιαστικά είναι ο διάδοχος του Rexton. Σχεδιάστηκε πάνω σε μια λευκή κόλλα χαρτί και κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ, υιοθετώντας τη φιλοσοφία των επιτυχημένων Tivoli και XLV. Η κορεατική εταιρεία το χαρακτήρισε ως ένα πρωτότυπο τελικής μορφής, κάτι που σημαίνει ότι η έκδοση παραγωγής που θα δούμε το 2017 δεν θα έχει μεγάλες σχεδιαστικές διαφορές.

Όπως αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της SsangYong Motor Company, Johng-sik Choi, το ολοκαίνουργιο SUV βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο δοκιμών. Το όνομά του προέρχεται από τις λέξεις Limitless Interface Vehicle, που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνουν ένα όχημα με απεριόριστες δυνατότητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εσωτερικό δίνει την αίσθηση ενός σύγχρονου πολυτελούς καθιστικού, προσφέροντας στους επιβάτες μοναδικά επίπεδα ευρυχωρίας. Ο εξοπλισμός είναι πλήρης, περιλαμβάνοντας σύστημα επικοινωνίας με τρεις οθόνες, αντικατοπτρισμό των ηλεκτρονικών συσκευών (mirroring) μέσω wi-fi, υψηλές δυνατότητες συνδεσιμότητας, εφαρμογές για Apple CarPlay και Google Android Auto, ήχο surround ανώτερης ποιότητας και πολλά ακόμα.

Παράλληλα, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του όλα τα συστήματα υποβοήθησης, όπως το σύστημα αυτόνομου αυτόνομου φρεναρίσματος (AEBS), τα συστήματα ασφάλειας κυκλοφορίας (TSA) και αυτόματης ενεργοποίησης προβολέων (HBA),  προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας (LDW), διάγνωσης τυφλού σημείου, υποβοήθησης παραμονής στη λωρίδα (LKA) και προειδοποίησης κυκλοφορίας.

Όσον αφορά στους κινητήρες, το LIV-2 εξοπλίζεται με τον 2,2 diesel των 181 ίππων και 420 Nm ροπής, καθώς και τον 2.0 DGi απόδοσης 225 ίππων και 350Nm ροπής, όλοι προδιαγραφών Euro6.

Ανακαλύψτε τα νέα SsangYong Tivoli και XLV


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης