Του Λουκά Παπαλάμπρου

Στην έκθεση του Ντιτρόιτ, τον περασμένο Ιανουάριο, είδαμε την πρωτότυπη εκδοχή του νέου μεγάλου SUV Coupe της γερμανικής φίρμας. Τώρα ήρθε η ώρα να πάρουμε μια γεύση από το μοντέλο παραγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καινούργιο Q8 εθεάθη χωρίς καμουφλάζ σε δημόσιο δρόμο, κατά τη διάρκεια των δοκιμών εξέλιξης, με τον φωτογραφικό φακό να αποθανατίζει το αμάξωμα και ορισμένες λεπτομέρειες του εσωτερικού. Όπως προκύπτει από τις εικόνες, το γερμανικό μοντέλο ακολουθεί ένα διαφορετικό μοτίβο σε σχέση με τις υπόλοιπες προτάσεις της μάρκας, έχοντας έντονα σπορ στοιχεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαθέτει ολοκαίνουργια οκτάγωνη μάσκα με μεγάλες εισαγωγές αέρα, laser φώτα, μυώδες πίσω τμήμα, κεκλιμένη οροφή και διαχύτη. Στο εσωτερικό, διακρίνεται το σπορ τιμόνι και οι ψηφιακές οθόνες σε κονσόλα και ταμπλό. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, διαθέτει ελάχιστους διακόπτες και όλες οι λειτουργίες ελέγχονται με την αφή ή με χειρονομίες, προσφέροντας στους επιβάτες μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

Το αμάξωμα είναι επιβλητικό, όπως αρμόζει στα αυτοκίνητα της συγκεκριμένης κατηγορίας, με το μήκος να ξεπερνά τα 5 μέτρα, το πλάτος τα 2 μέτρα και το ύψος το 1,7μ. Το Q8 τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας Audi και απέναντι από τα BMW X6, Mercedes GLE Coupe και το επερχόμενο Range Rover Sport Coupe.

Τα αποκαλυπτήρια του μοντέλου παραγωγής αναμένεται να γίνουν το 2018, με το λανσάρισμα στην αγορά να ακολουθεί λίγο αργότερα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης