Τον Ιανουάριο του 1978, η Renault, εγκαινίασε στην Palencia της Ισπανίας ένα νέο εργοστάσιο, το οποίο αποτέλεσε μία από τις σημαντικότερες μονάδες παραγωγής της εταιρείας, σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις γραμμές παραγωγής των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων έχουν περάσει συνολικά 13 μοντέλα και έχουν παραχθεί περισσότερα από επτά εκατομμύρια αυτοκίνητα. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες μονάδες της γαλλικής φίρμας, αλλά και από τις πιο σύγχρονες και αποδοτικές στον κόσμο.

Στο εργοστάσιο μπορούν να κατασκευαστούν συγχρόνως τέσσερα διαφορετικά μοντέλα, με τις γραμμές και το προσωπικό να προσαρμόζονται σε όλες τις εκδόσεις. Αυτήν τη στιγμή, παράγονται τα Megane, Kadjar και Megane RS. Καθημερινά βγαίνουν από τις πύλες του 1.300 οχήματα, τα οποία εξάγονται σε δεκάδες χώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εργοστάσιο στην Palencia ξεχωρίζει λόγω της εφαρμογής μιας σειράς πρωτοποριακών συστημάτων, τα οποία την καθιστούν μια πραγματική μονάδα παραγωγής της φιλοσοφίας του Industry 4.0. Πολυάριθμοι αισθητήρες σε κάθε στάδιο της παραγωγής εξασφαλίζουν κορυφαία ποιότητα παραγωγής, ταχύτητα, αλλά και ασφάλεια για το προσωπικό. Αντίστοιχα συστήματα RFID νέας τεχνολογίας και εκτυπωτές 3D συμβάλλουν στη δημιουργία ενός πλήρους ψηφιοποιημένου περιβάλλοντος παραγωγής.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης