Έπειτα από τη σύλληψη και την προφυλάκιση του επικεφαλής της γερμανικής μάρκας Rupert Stadler, το εποπτικό συμβούλιο του VW Group συνεδρίασε εκτάκτως, προκειμένου να σχεδιάσει το επόμενο βήμα.

Όπως ανακοίνωσε ο γερμανικός όμιλος, ο Stadler απαλλάσσεται προσωρινά από τη θέση του CEO της Audi και από το Διοικητικό Συμβούλιο του group, έως ότου ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αριστερά ο νέος CEO Bram Schot και δεξιά ο Rupert Stadler

Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και του προέδρου της μάρκας αναλαμβάνει άμεσα ο Bram Schot. Ο 56χρονος πρώην διευθυντής πωλήσεων και μάρκετινγκ της εταιρείας θα εκπροσωπήσει την Audi και στο εποπτικό συμβούλιο του VW Group.

Θυμίζουμε ότι ο Rupert Stadler συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας 18 Ιουνίου, έπειτα από εντολή της εισαγγελίας του Μονάχου και προφυλακίστηκε χωρίς να έχει τη δυνατότητα αποφυλάκισης με χρηματική εγγύηση. Θεωρείται ύποπτος σχετικά με το σκάνδαλο «dieselgate» και σύμφωνα με τον εισαγγελέα θα μπορούσε να  καταστρέψει αποδεικτικά στοιχεία που συνδέονται με τα παράνομα λογισμικά και το σκάνδαλο ρύπων, ακόμη και να επηρεάσει τους μάρτυρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης