Μία από τις μεγαλύτερες ανακλήσεις της ιστορίας της ανακοίνωσε η γερμανική εταιρεία, η οποία αφορά στους εξακύλινδρους και οκτακύλινδρους κινητήρες προδιαγραφών Euro5 και Euro6.

Ειδικότερα, η Audi ανακαλεί 850.000 diesel αυτοκίνητα προκειμένου να τοποθετήσει ένα αναβαθμισμένο λογισμικό. Στόχος είναι να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων σε πραγματικές συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόγραμμα ανάκλησης αφορά στους V6 TDI και V8 TDI και θα ισχύσει και για τα μοντέλα των Porsche και VW που φέρουν τα ίδια μηχανικά σύνολα. Το λογισμικό τοποθετείται έπειτα από απαίτηση της γερμανικής κυβέρνησης και η όλη διαδικασία θα επιβλέπεται από ανεξάρτητη επιτροπή.

Η γερμανική κυβέρνηση και οι μεγάλοι κατασκευαστές συμφώνησαν σε ένα σχέδιο για τη βιωσιμότητα των πετρελαιοκινητήρων. Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές στις αρχές Αυγούστου, οπότε οι εκπρόσωποι των αυτοκινητοβιομηχανιών θα συναντηθούν με στελέχη του Υπουργείου Μεταφορών της χώρας.

Το κόστος για την ανάκληση όλων των diesel κινητήρων θα στοιχίσει περίπου 2 δις ευρώ και θα το αναλάβουν από κοινού οι εταιρείες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης