Ένα φουτουριστικό κτήριο βαμμένο στο χρώμα του πάγου, με μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και μινιμαλιστικό σχεδιασμό, εγκαινιάστηκε αυτές τις μέρες στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανήκει στην Polestar και αποτελεί ουσιαστικά το αρχηγείο της αυτόνομης πλέον μάρκας του Volvo Car Group. Σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Bornstein & Lyckefors, με την εικόνα του οικοδομήματος να δίνει την εντύπωση ενός κύβου, εξ ου και η ονομασία Polestar Cube.

Το κτήριο εκτείνεται σε τρία επίπεδα και έχει εμβαδόν 3.800 τετραγωνικών μέτρων. Θα απασχολούνται συνολικά 200 άτομα, με τον κάτω όροφο να περιλαμβάνει έκθεση και τους άλλους δύο γραφεία, εστιατόρια, καφέ και χώρους χαλάρωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η σουηδική φίρμα με σήμα τον «πολικό αστέρα», ανακοίνωσε σύντομα θα ολοκληρωθεί μία αντίστοιχη κατασκευή στην πόλη Chengdu της Κίνας με την ονομασία «Polestar Production Center», ενώ το 2019 θα ανοίξει τις πύλες της η πρώτη της αντιπροσωπεία με την επωνυμία Polestar Space, στο Όσλο της Νορβηγίας.

Μέχρι το τέλος του 2020, η Polestar σκοπεύει να δημιουργήσει ένα πλήρες δίκτυο σε όλο τον κόσμο, με τη βοήθεια του ομίλου Volvo, το οποίο αποτελείται από 60 αντιπροσωπείες.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης