Την καθολική απαγόρευση των αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης σχεδιάζουν οι αρμόδιες αρχές της Οξφόρδης και του Παρισιού, σε μία προσπάθεια να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων.

Οι δημοτικές αρχές της βρετανικής πόλης ανακοίνωσαν ότι από το 2020 δεν θα επιτρέπετε σε κανένα βενζινοκίνητο και πετρελαιοκίνητο όχημα να κυκλοφορεί στο κέντρο και πιο συγκεκριμένα σε έξι μεγάλους δρόμους. Το σχέδιο αφορά τόσο τα επιβατικά αυτοκίνητα, όσο και τα ταξί, τα λεωφορεία και τα ελαφρά εμπορικά οχήματα. Σταδιακά η ζώνη απαγόρευσης θα διευρυνθεί, έτσι ώστε μέχρι το 2035 να απαγορευθεί τελείως η κίνησή τους. Μάλιστα, στα τέλη του επόμενου μήνα θα ανακοινωθεί επίσημα το πλάνο από τον δήμαρχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια στρατηγική ακολουθούν οι Παριζιάνοι, στο πλαίσιο του στόχου που έθεσε η γαλλική κυβέρνηση. Οι υπεύθυνοι μεταφορών της Πόλης του Φωτός, ανακοίνωσαν ότι μέχρι το 2030 θα έχουν απαλλαχθεί από οχήματα που χρησιμοποιούν κινητήρες εσωτερικής καύσης και ορυκτά καύσιμα.

Παράλληλα, έως το 2024, τη χρονιά που θα φιλοξενήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν θα κυκλοφορεί κανένα diesel εντός των ορίων της πρωτεύουσας.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης