Διαθέσιμη στην ελληνική αγορά είναι η ισχυρότερη και ταχύτερη έκδοση του νέου supermini της γερμανικής φιρμας, με τα διακριτικά GTI και τον δίλιτρο TSI κινητήρα απόδοσης 200 ίππων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καινούργιο Polo GTI προσφέρεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή το αυτόματο DSG, με την τιμή να διαμορφώνεται στα 21.950 και 24.950 ευρώ, αντίστοιχα. Το αυτοκίνητο έχει ιδιαίτερα πλούσιο εξοπλισμό ασφάλειας και άνεσης, περιλαμβάνοντας ζάντες 17 ιντσών, φώτα LED, ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,3 ιντσών, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 8 ιντσών, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, ενεργό cruise control, σύστημα αναγνώρισης πεζών με αυτόματο φρενάρισμα, σύστημα αποφυγής πολλαπλών συγκρούσεων, αναγνώρισης κόπωσης οδηγού και πολλά ακόμα.

Επίσης, διαθέτει σπορ ανάρτηση, ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και το πακέτο Sport Select με τέσσερις επιλογές (Normal, Sport, Eco, Comfort και Individual). Το Polo GTI είναι διαθέσιμο αποκλειστικά σε πεντάθυρο αμάξωμα και τροφοδοτείται από τον 2.0 TSI κινητήρα των 200 ίππων και 320 Nm ροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές, με τα 0-100 να έρχονται σε 6,7 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 237 χλμ./ώρα. Η μέση κατανάλωση καυσίμου ανέρχεται σε 6,4 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα με το μηχανικό κιβώτιο και σε 5,9 λτ. με το αυτόματο, ενώ οι εκπομπές CO2 είναι στα 144 και 134 γρ./χλμ., αντίστοιχα.

Όσο για τέλη κυκλοφορίας, η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη, με την έκδοση με το μηχανικό κιβώτιο να «πληρώνει» 266 ευρώ και αυτή με το αυτόματο 161 ευρώ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης