Η γαλλική φίρμα γιόρτασε την παραγωγή 1 εκατομμυρίου κινητήρων diesel τεχνολογίας BlueHDi προδιαγραφών Euro 6, αποδεικνύοντας πως η επένδυση και εξέλιξη σύγχρονων μηχανικών συνόλων αποδίδει καρπούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εκατομμυριοστό μοτέρ βγήκε από το εργοστάσιο του γαλλικού ομίλου στο Tremery. Οι κινητήρες BlueHDI θεωρούνται κορυφαίοι στην αγορά όσον αφορά στην απόδοση και στην φιλικότητα προς το περιβάλλον, καθώς χρησιμοποιούν τρεις μηχανισμούς ελέγχου των εκπομπών τύπων στο σύστημα της εξάτμισης. Ένα φίλτρο μικροσωματιδίων με χρήση προσθέτων (ουρία), έναν καταλύτη οξείδωσης και την τεχνολογία Selective Catalytic Reduction (SCR), η οποία μειώνει τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου.

To PSA Group είναι ο πρώτος κατασκευαστής που εφάρμοσε την τεχνολογία SCR σε όλα τα οχήματα. Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ομίλου στους τομείς Powertrain & Chassis Engineering, Christian Chapelle, «το ορόσημο του 1.000.000 μοτέρ BlueHDi –ο πιο αποδοτικά αντιρρυπαντικός κινητήρας στην αγορά- επιβεβαιώνει τη δέσμευση του PSA στην προσφορά βιώσιμων και καθαρών λύσεων προς τους καταναλωτές όσον αφορά στη μετακίνηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε όλα τα μοντέλα Peugeot, τους κινητήρες και τα χαρακτηριστικά τους


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης