Του Λουκά Παπαλάμπρου

Αν η M2 χαρακτηρίστηκε ως το απόλυτο μηχάνημα οδήγησης, η έκδοση Competition είναι ικανή να μεταφέρει τον οδηγό σε μια άλλη διάσταση, προσφέροντας μοναδικές στιγμές συγκίνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βαυαρική φίρμα παρουσίασε επίσημα την ισχυρότερη και πιο γρήγορη εκδοχή του μικρότερου μοντέλου της σειράς M. Το αυτοκίνητο είναι ιδανικό για πλαγιολισθήσεις, με τον 3.0 Twin Power Turbo κινητήρα να αποδίδει 410 ίππους από τις 5.250 έως και τις 7.000 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 550 Nm από τις 2.350 έως και τις 5.200 σ.α.λ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υπέροχο εξακύλινδρο μοτέρ συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή το αυτόματο 7άρι διπλού συμπλέκτη M DCT. Στην πρώτη περίπτωση, τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 4,4 δευτερόλεπτα και στην δεύτερη σε 4,2΄΄, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Για όποιον επιθυμεί, υπάρχει το έξτρα πακέτο M Drivers Package, το οποίο ανεβάζει τη βελόνα του κοντέρ μέχρι τα 280 χλμ./ώρα.

Ο κινητήρας είναι ο ίδιος με αυτόν που εξοπλίζει τις M3 και M4, έχοντας διπλό σύστημα εξαγωγής και φίλτρο παρακράτησης σωματιδίων για τη μείωση των εκπομπών ρύπων και της κατανάλωσης καυσίμου, η οποία σύμφωνα με τις εργοστασιακές μετρήσεις είναι στα 9,9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Επίσης, το αυτοκίνητο διαθέτει μεγαλύτερο κεντρικό ψυγείο και δύο ακόμη μικρότερα ψυγεία για το λάδι και το κιβώτιο.

Σε σχέση με την απλή Μ2, η Competition φέρει νέες ζάντες 19 ιντσών ελαφρού κράματος, μεγαλύτερα φρένα και ελαστικά Michelin Pilot Super Sport διαστάσεων 245/35 εμπρός και 265/35 πίσω. Η γρίλια στη μάσκα έχει ανασχεδιαστεί, όπως και οι προφυλακτήρες, ενώ μεγαλύτερες είναι οι εισαγωγές αέρα.

Στο εσωτερικό τοποθετήθηκαν νέα καθίσματα M Sport, ζώνες ασφαλείας στα χρώματα του τμήματος M Division και το λογότυπο της έκδοσης στα μαρσπιέ. To τριάκτινο τιμόνι με επένδυση Alcantara και οι επενδύσεις από carbon, παρέμειναν ως είχαν. Το σύστημα διεύθυνσης έχει βελτιωθεί, η ανάρτηση προέρχεται από τις μεγαλύτερες M3 και M4, ενώ νέες ρυθμίσεις έγιναν στο διαφορικό M Differential.

Η εμπορική πορεία της M2 Competition θα ξεκινήσει το καλοκαίρι, με την τιμή να ανακοινώνεται το επόμενο διάστημα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης