Το «πυραυλάκι» της ιταλικής φίρμας με σήμα τον σκορπιό αναβαθμίστηκε πλήρως, απέκτησε πιο δυναμικό bodykit και ισχυρό κινητήρα, «δαγκώνοντας» ακόμη και τα αυθεντικά supercar.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπεύθυνη για αυτό το ιδιαίτερο Abarth 500 είναι η Pogea Racing, με τους μηχανικούς να δουλεύουν επί τέσσερα χρόνια πάνω στο project. O γερμανικός βελτιωτικός οίκος το ονομάζει ARES και το δημιούργησε στο πλαίσιο της 20ης επετείου.    

Το αυτοκίνητο φέρνει carbon αεροδυναμικό πακέτο, ζάντες 18 ιντσών ελαφρού κράματος, εξαπίστονες δαγκάνες με δίσκους 322 χλστ. και πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση KW Clubsport. Αυξημένα κατά 20 χλστ. είναι τα μετατρόχια, με το βάρος του αμαξώματος να είναι μόλις 977 κιλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο 1.400 T-Jet κινητήρας, ο οποίος χάρη στις αναβαθμίσεις της Pogea Racing αποδίδει την εκπληκτική ισχύ των 404 ίππων στις 6.400 σ.α.λ. και τα 445 Nm ροπής στις 3.350 σ.α.λ. Ο οίκος αναφέρει πως όλα τα μηχανικά μέρη είναι πλήρως αξιόπιστα και έχουν δοκιμαστεί στις πιο σκληρές συνθήκες.

Το μοτέρ συνδυάζεται με ειδικά τροποποιημένο μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Τα 0-100 έρχονται σε μόλις 4,7 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 290 χλμ./ώρα.

Στην καμπίνα, ξεχωρίζουν τα μπάκετ καθίσματα, οι επενδύσεις από δέρμα και Alcantara και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων. Η Pogea Racing θα προχωρήσει στην παραγωγή μόλις πέντε μονάδων, με την τιμή να κυμαίνεται από 58.500 έως 62.000 ευρώ.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης