Περισσότερα από 75.000 αυτοκίνητα που ενσωματώνουν την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης ProPILOT έχει πουλήσει η ιαπωνική εταιρεία σε όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σύστημα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2016 στο Serena minivan και πρόσφατα τοποθετήθηκε στο ανανεωμένο X-Trail και στο καινούργιο Leaf. Αργότερα, θα το δούμε στο best seller crossover της αγοράς, το Qashqai.

Η πρωτοποριακή τεχνολογία ProPILOT της Nissan επιτρέπει στα οχήματα να λειτουργούν αυτόνομα κατά τη διάρκεια της οδήγησης σε μία λωρίδα στον αυτοκινητόδρομο, βοηθώντας έτσι στην ασφαλέστερη οδήγηση και διευκολύνοντας το έργο του οδηγού σε συνθήκες βεβαρυμμένης κυκλοφορίας ή σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χρησιμοποιώντας μια προηγμένη τεχνολογία επεξεργασίας εικόνας, το ProPILOT κατανοεί τις οδικές και κυκλοφοριακές καταστάσεις, και εκτελεί με ακρίβεια κινήσεις στο σύστημα διεύθυνσης, επιτρέποντας στο όχημα να κινείται με φυσικό τρόπο, προσφέροντας την αίσθηση μιας απόλυτα φυσιολογικής οδήγησης. Το σύστημα είναι εξαιρετικά φιλικό προς τον χρήστη, με διαισθητικό μενού λειτουργιών και με διακόπτη στο τιμόνι για εύκολη ενεργοποίηση και απενεργοποίηση.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία αποτελεί  μέρος του Nissan Intelligent Mobility, του οράματος της εταιρείας για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο τα αυτοκίνητα τροφοδοτούνται, οδηγούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης