Η ζήτηση για τα αυτοκίνητα κατηγορίας supercar και hypercar αυξάνεται συνεχώς, με τους κορυφαίους κατασκευαστές να αντιμετωπίζουν προβλήματα με τους πελάτες, καθώς η αναμονή ξεπερνά τους 12 μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ferrari σχεδιάζει να διπλασιάσει τις βάρδιες στο Maranello για να ικανοποιήσει τη ζήτηση και να μειώσει τον χρόνο παράδοσης. Ο στόχος των 9.000 πωλήσεων αναμένεται να επιτευχθεί μέσα στο 2018, αρκετά νωρίτερα από το προβλεπόμενο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, την επόμενη χρονιά οι πωλήσεις θα ενισχυθούν κατά 7%, καθώς όλο και περισσότεροι θέλουν να αγοράσουν μία Ferrari. Προκειμένου να τους ικανοποιήσουν όλους, οι Ιταλοί θα επιταχύνουν τους ρυθμούς παραγωγής, προσθέτοντας μία επιπλέον βάρδια στη γραμμή συναρμολόγησης.

Ο επικεφαλής της διάσημης φίρμας, Sergio Marchionne, είναι υπέρμαχος της άποψης του ιδρυτή Enzo Ferrari, περί παραγωγής ενός αυτοκινήτου λιγότερου από αυτό που ζητάει η αγορά, αλλά οι μέτοχοι θέλουν να δουν έσοδα και κέρδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι χαρακτηριστικό πως, η χρηματιστηριακή αξία της Ferrari αποτιμάται σε 20,1 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας φέτος την καλύτερη επίδοση στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης καταγράφοντας κέρδη της τάξης του 83%.

Επίσης, μπορεί οι φτωχοί να γίνονται ολοένα φτωχότεροι, αλλά οι εκατομμυριούχοι αυξάνονται με εντυπωσιακούς ρυθμούς. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 13,6 εκατομμύρια «μίδες» σε όλο τον κόσμο και την επόμενη δεκαετία θα πληθύνουν κατά 37%. 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης