Του Λουκά Παπαλάμπρου

Πιο αιχμηρό, ελαφρύτερο, ταχύτερο, απολαυστικό στον δρόμο, με πλούσιο εξοπλισμό και πραγματικά σπορ χαρακτηριστικά, το μικρό hatchback της ιαπωνικής φίρμας επέστρεψε καλύτερο από ποτέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο Swift Sport είναι διαθέσιμο προς παραγγελία στη χώρα μας, με την τιμή να ορίζεται στα 19.670 ευρώ. Τροφοδοτείται από τον τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1.4 BOOSTERJET απόδοσης 140 ίππων και 230 Nm ροπής. Το μοτέρ συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων που διακρίνεται για την αμεσότητα και την ομαλή αίσθηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αναλογία ροπής-βάρους αγγίζει τα 4,2 κιλά/Nm ροπής, κάνοντάς το αυτόματα ένα από τα πιο ανταγωνιστικά hatch της αγοράς. Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 8,1 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 210 χλμ./ώρα. Η μέση κατανάλωση καυσίμου σύμφωνα με τον κατασκευαστή – μέτρηση VDA – είναι στα 5,6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων στα 125 γρ./χλμ. 

Στον δρόμο, ο οδηγός θα εκτιμήσει την άψογη συμπεριφορά του και τη σταθερότητα. Η Suzuki έχει τοποθετήσει ανάρτηση και αμορτισέρ της Monroe, βελτίωσε την αεροδυναμική του αμαξώματος, άλλαξε τελείως τον σχεδιασμό του εμπρός τμήματος, χαμήλωσε το κέντρο βάρους κατά 15 χλστ. και φάρδυνε το αυτοκίνητο κατά 40 χλστ.

Οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ επτά χρωμάτων, μεταξύ των οποίων είναι τα καινούργια «Burning Red Pearl Metallic», «Speedy Blue Metallic» και το αποκλειστικό «Champion Yellow». Οι ζάντες 17 ιντσών, οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης, η πίσω πτέρυγα, τα σπορ όργανα στο εσωτερικό, τα ημιμπάκετ καθίσματα,  το τιμόνι flat bottom με το ματ σατινέ φινίρισμά του, η οθόνη αφής 7 ιντσών του συστήματος πολυμέσων και η κάμερα οπισθοπορείας περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό.

Φυσικά, δεν λείπει το σύστημα ανίχνευσης και αποφυγής πρόσκρουσης, το σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, το σύστημα προειδοποίησης εκτροπής αυτοκινήτου, η αυτόματη λειτουργία των φώτων, το Adaptive cruise control, το σύστημα ελέγχου ευστάθειας (ESP), το σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών και πολλά ακόμη.

Δείτε όλα τα χαρακτηριστικά του Swift Sport

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης