Διαθέσιμη στην ελληνική αγορά είναι η νέα έκδοση του μικρομεσαίου μοντέλου της Honda, με τον 1.600άρη κινητήρα diesel και το αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο κοστίζει 26.700 ευρώ και διακρίνεται για την υψηλή απόδοση και τη βελτιωμένη κατανάλωση καυσίμου. Ο πετρελαιοκινητήρας αποδίδει 120 ίππους και 300 Nm ροπής, εμφανίζει μέση κατανάλωση καυσίμου μόλις 4,1 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και εκπομπές ρύπων 109 γρ./χλμ, σύμφωνα με τον κύκλο δοκιμών WLTP.

Ενσωματώνει νέο σύστημα NOx Storage Converter (NSC) με μεγαλύτερη πυκνότητα ενεργών κυψελών για μείωση των ρύπων και φίλτρο σωματιδίων με λεπτά τοιχώματα που βελτιώνει την απόδοση καύσης των σωματιδίων και αυξάνει την αντοχή των εξαρτημάτων της εξάτμισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο κιβώτιο εννέα σχέσεων εξασφαλίζει άμεσες επιταχύνσεις, είναι εξαιρετικά γρήγορο στις αλλαγές και παράλληλα, στα κατεβάσματα, πηγαίνει απευθείας από την 9η στην 5η και από την 7η στην 4η για ταχύτερη απόκριση. Είναι χαρακτηριστικό ότι, με το cruise control ενεργοποιημένο και ρυθμισμένο στα 130 χλμ./ώρα, το μοτέρ λειτουργεί στις 1.800 σ.α.λ. με 8η σχέση. Η 9η και τελευταία σχέση μπαίνει πάνω από τα 150 χλμ./ώρα.

Δείτε όλες τις εκδόσεις του Civic στην Ελλάδα


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης