Το νέο hot hatch της Ford είναι ένα από τα λίγα αυτοκίνητα στον κόσμο που έχει καταφέρει να κερδίσει το θαυμασμό όλων όσων το έχουν οδηγήσει, χάρη στο εξαιρετικό στήσιμό του, την απόδοση του κινητήρα και τα πρωτοποριακά συστήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, στην Αυστραλία κάποιο από τα συστήματα που ενσωματώνει έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, με τους αρμόδιους φορείς οδικής ασφάλειας να ζητούν την κατάργησή του. Πρόκειται για το Drift Mode, το οποίο προσφέρει στον οδηγό τη δυνατότητα να πλαγιολισθήσει με το αυτοκίνητο ακόμα και αν είναι άπειρος. Στη χώρα των καγκουρό, θεωρούν πως η χρήση της συγκεκριμένης λειτουργίας μπορεί να αποβεί επικίνδυνη, αφού πολλοί απερίσκεπτοι οδηγοί θα θελήσουν να ντριφτάρουν σε δημόσιους δρόμους.

Η Ford Αυστραλίας δέχεται πιέσεις από ορισμένες οργανώσεις ώστε να προχωρήσει στην ανάκληση του μοντέλου και την κατάργηση του Drift Mode, κάτι το οποίο η εταιρεία αρνείται κατηγορηματικά. Σε επίσημη δήλωσή της, αναφέρει πως το σύστημα απευθύνεται μόνο για χρήση πίστας και υπάρχει η σχετική προειδοποίηση στο μενού. Τέλος, επισημαίνει ότι η ίδια δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση αλλαγής των modes σε δημόσιους δρόμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης