Έπειτα από το Polestar 1, το οποίο ξεπέρασε κάθε προσδοκία από πλευράς παραγγελιών, η αυτόνομη πλέον μάρκα του ομίλου Volvo είναι έτοιμη να παρουσιάσει το δεύτερο μοντέλο της γκάμας της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο θα ονομάζεται Polestar 2 και αναμένεται να λανσαριστεί στην αγορά σε δύο χρόνια. Όπως αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Jonathan Goodman, το μοντέλο θα τοποθετηθεί στη βάση και θα κοστίζει από 35.000 έως 58.000 ευρώ.

Βασίζεται στο πρωτότυπο 40.2, φυσικά είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο και αποδίδει περίπου 400 ίππους. Οι επιδόσεις θα είναι εντυπωσιακές, ωστόσο αυτό που κάνει τη διαφορά είναι η αυτονομία, πλησιάζοντας τα 600 χιλιόμετρα με μία πλήρη φόρτιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο κύριος Goodman ανέφερε ότι η αγορά των ηλεκτροκίνητων οχημάτων αναμένεται να εκτοξευθεί τα επόμενα χρόνια, φθάνοντας τις 29 εκατομμύρια πωλήσεις μέχρι το 2025. Αυτό σημαίνει πως οι ιδιοκτήτες θα προέρχονται από όλα τα κοινωνικά στρώματα και οι κατασκευαστές πρέπει να διαθέτουν «φιλόξενα» αυτοκίνητα κι όχι εξειδικευμένα ή tech-freak, όπως υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: Η τιμή του Polestar 1 ξεπερνά τα 150.000 ευρώ


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης