Το Mission E είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα της Porsche, με τη γερμανική φίρμα να επενδύει ένα τεράστιο ποσό και να προχωρά στην πρόσληψη ενός μεγάλου αριθμού μηχανικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η εταιρεία, το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο με κωδική ονομασία J1 πατά πάνω σε μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα, επικεφαλής του προγράμματος εξέλιξης είναι ο Stefan Weckbach και το λανσάρισμά του υπολογίζεται το 2020.

Για την ανάπτυξη και κατασκευή του εντυπωσιακού sport sedan, η Porsche θα δαπανήσει συνολικά 700.000.000 ευρώ, δημιουργώντας παράλληλα 1.000 επιπλέον θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο του Zuffenhausen, στη Στουτγάρδη. Επίσης, θα γίνουν βελτιώσεις στο κέντρο δοκιμών του Weissach, αλλά και στις εγκαταστάσεις παραγωγής κινητήρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τετράθυρο και τετραθέσιο Mission E θα διακρίνεται για τη φουτουριστική σχεδίαση, τις προηγμένες τεχνολογίες και τις υψηλές επιδόσεις. Χάρη στο επαναστατικό σύστημα κίνησης και τις νέες μπαταρίες ιόντων-λιθίου, η αυτονομία θα ξεπερνά τα 530 χιλιόμετρα με μια πλήρη φόρτιση. Με το σύστημα Porsche Turbo Charging θα μπορεί να φορτίζει σε ποσοστό 80% σε μόλις 15 λεπτά, με την αυτονομία να είναι στα 400 χιλιόμετρα.

Απολαύστε εδώ όλα τα μοντέλα της Porsche


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης