Στο πλαίσιο του θριάμβου του R8 LMS στον περσινό 24ωρο αγώνα αντοχής του Nurburgring και της εκπληκτικής αγωνιστικής πορείας του αυτοκινήτου, η γερμανική φίρμα δημιούργησε μια ειδική έκδοση του road legal μοντέλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ονομάζεται R8 V10 Coupe Plus Selection 24h και θα κάνει πρεμιέρα στις 26-29 Μαΐου, κατά τη διάρκεια του φετινού αγώνα στο Nurburgring. Πρόκειται για συλλεκτικό μοντέλο, καθώς θα κατασκευαστεί σε μόλις 24 μονάδες. Διακρίνεται για τα φώτα τεχνολογίας laser, τις αποκλειστικές ζάντες 20 ιντσών, τα carbon μέρη με γυαλιστερό φινίρισμα και τη χαρακτηριστική τριχρωμία με το γκρι Suzuka, τις λεπτομέρειες σε μαύρο Mythos και κόκκινο Misano που παραπέμπουν στο αγωνιστικό R8 LMS.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν οι δερμάτινες επενδύσεις με τη γκρι απόχρωση, τα ανθρακονημάτινα φινιρίσματα στους αεραγωγούς και στο πλαίσιο του πίνακα οργάνων, τα φωτιζόμενα μαρσπιέ με τον αύξοντα αριθμό κάθε αυτοκινήτου και φυσικά τα λογότυπα. Εντύπωση κάνει το φως στις πόρτες, το οποίο προβάλλει το όνομα του οχήματος στο έδαφος κατά το ξεκλείδωμα, «καλωσορίζοντας» τον οδηγό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, αναβαθμίσεις έχουν γίνει στο σύστημα διεύθυνσης και στην ενεργή ανάρτηση, με τον ατμοσφαιρικό V10 5,2 λίτρων απόδοσης 610 ίππων, να υπόσχεται «εκρηκτικές» επιδόσεις. Τα 0-100 έρχονται σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 330 χλμ./ώρα.

Η τιμή του R8 V10 Coupe Plus Selection 24h ορίστηκε στα 229.000 ευρώ στη Γερμανία –επιπλέον 39.000 ευρώ σε σχέση με το απλό R8 V10 Plus.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης