Ένα τρομερό ρεκόρ σημείωσε ο Neil Campbell με τη βοήθεια της Porsche στο Elvington Airfield του Yorkshire, επιταχύνοντας μέχρι τα 240 χλμ./ώρα πάνω σε ποδήλατο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το εγχείρημα, ο Βρετανός χρησιμοποίησε ένα ειδικά κατασκευασμένο ποδήλατο από carbon, 3D εξαρτήματα και άλλα προηγμένα συνθετικά υλικά, το οποίο δημιουργήθηκε από τους ειδικούς της Moss Bikes. Το δίτροχο σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να παραμένει σταθερό σε ταχύτητες 320 χλμ./ώρα και να αντέχει τις υψηλές πιέσεις.

Βέβαια, για την προσπάθεια, ο Campbell και η ομάδα χρειάζονταν ένα αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων. Επιλέχθηκε η Porsche Cayenne Turbo των 550 ίππων, λόγω της δύναμης του κινητήρα και του όγκου του αμαξώματος.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οδηγός του πανίσχυρου SUV επιτάχυνε μέχρι τα 180 χλμ./ώρα στη μεγάλη ευθεία, με τον Βρετανό να ρυμουλκείται από πίσω. Τότε, αποκόλλησε το ποδήλατο και άρχισε να κάνει πεντάλ όσο πιο γρήγορα και δυνατά μπορούσε, κολλώντας πίσω από την Cayenne προκειμένου να πάρει το slipstream και να μειώσει τις αντιστάσεις του αέρα.

Ο Campbell έφτασε τελικά τα 240 χλμ./ώρα, σπάζοντας το ρεκόρ Ευρώπης. Επόμενος στόχος του είναι να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης