Το εμβληματικό pick-up της αμερικανικής φίρμας με την επιβλητική σχεδίαση και τις μοναδικές ικανότητες εφοδιάζεται για πρώτη φορά στην πολύχρονη ιστορία του με κινητήρα diesel.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κινητήριο σύνολο 3.0 Power Stroke κατασκευάζεται και συναρμολογείται από τη Ford Ευρώπης στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Dagenham του Ηνωμένου Βασιλείου. Αποδίδει 250 ίππους και 596 Nm ροπής από τις 1.750 σ.α.λ. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο SelectShift 10 σχέσεων και σύστημα Auto Start-Stop, προσφέροντας αυξημένη αντοχή, επιδόσεις και οικονομία καυσίμου.

Για ταχύτερη απόκριση και μειωμένη υστέρηση τούρμπο (turbo lag), ο κινητήρας υιοθετεί έναν υψηλής απόδοσης υπερσυμπιεστή μεταβλητής γεωμετρίας. Η υψηλή πίεση ψεκασμού (2.000 bar) επιτρέπει πιο ομαλή και αθόρυβη λειτουργία με μειωμένες εκπομπές ρύπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με το συγκεκριμένο μοτέρ, το F-150 έχει την καλύτερη ροπή, ικανότητα ρυμούλκησης (5.171 κιλά) και μεταφοράς ωφέλιμου φορτίου (916 κιλά) στην κατηγορία.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Ford πούλησε πέρυσι 896.764 φορτηγά F-Series στις ΗΠΑ -που αντιπροσωπεύει την καλύτερη επίδοση από το 2005, ενώ, παράλληλα, έκλεισε τέσσερις δεκαετίες στην κορυφή της κατηγορίας στην Αμερική.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης