Η παραγωγή του πανίσχυρου, εντυπωσιακά γρήγορου και πανάκριβου hypercar της Bugatti, ξεκίνησε στα τέλη του 2016, στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Molsheim της Γαλλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την κατασκευή της Chiron απαιτείται σκληρή δουλειά και αρκετός χρόνος. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής, τα εξωτικά οχήματα συναρμολογούνται στο χέρι. Για κάθε μία μονάδα απασχολούνται 20 εξειδικευμένοι μηχανικοί επί έξι μήνες. 

Μέχρι στιγμής, από τις εγκαταστάσεις της φημισμένης γαλλικής φίρμας έχουν βγει 100 από τα 500 αντίτυπα που έχουν προγραμματιστεί να παραχθούν συνολικά. Η τελευταία Chiron πέρασε τις πόρτες του εργοστασίου πριν λίγες μέρες. Προορίζεται για έναν πάμπλουτο εμίρη από τη Μέση Ανατολή και η τιμή της ξεπέρασε τα 3 εκατομμύρια ευρώ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πελάτης πρόσθεσε πολλά έξτρα στο υπέροχο τετράτροχο, γεγονός που ανέβασε το αρκετά το κόστος.

Θυμίζουμε ότι η Chiron τροφοδοτείται από τον W16 8.0 quad-turbo κινητήρα απόδοσης 1.500 ίππων και 1.600 Nm ροπής. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 420 χλμ./ώρα, ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα άρσης περιορισμού του κόφτη για όποιον επιθυμεί. Επιταχύνει στα 0-100 σε 2,4 δευτερόλεπτα, ανεβαίνει στα 200 σε 6,6 δευτερόλεπτα, πιάνει τα 300 σε 13,6΄΄ και τα 400 σε 32,6΄΄.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης