Του Λουκά Παπαλάμπρου

Κάθε λόγο να χαμογελούν έχουν οι άνθρωποι της σουηδικής φίρμας, καθώς βλέπουν το πλάνο τους να αποδίδει καρπούς και τις πωλήσεις να σημειώνουν συνεχώς νέα ρεκόρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2017 ήταν η καλύτερη χρονιά στην ιστορία της Volvo, με τις πωλήσεις να φθάνουν τα 571.577 αυτοκίνητα. Τα νέα και άκρως ενδιαφέροντα μοντέλα της γκάμας, οι επιτυχημένες συνεργασίες και η προώθηση της ηλεκτροκίνησης και της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης, είναι οι βασικοί παράγοντες της επιτυχίας.

Το ρεκόρ πωλήσεων είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθούν σημαντικά τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας, φθάνοντας τα 1,42 δισ. ευρώ (+27,7%). Αντίστοιχα, τα κέρδη σημείωσαν άνοδο κατά 16,6%, αγγίζοντας τα 21,3 δις ευρώ.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος και CEO της Volvo Cars, Hakan Samuelsson, δήλωσε ότι η μάρκα βρίσκεται σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης έπειτα από τον ριζικό μετασχηματισμό των δραστηριοτήτων της το 2010, επενδύοντας σε όλους τους τομείς και ακολουθώντας πιστά το πρόγραμμα της επόμενης μέρας.

Το τελευταίο έτος ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για την εταιρεία, καθώς ολοκλήρωσε την γκάμα των νέων της SUV, με το λανσάρισμα του νέου XC60 και του XC40. Επίσης, ανακοίνωσε ότι από το 2019 κάθε νέο της μοντέλο θα διαθέτει μία έκδοση με ηλεκτροκινητήρα και έκανε την Polestar αυτόνομη μάρκα.

Παράλληλα, απέκτησε το 30% της εταιρείας αυτοκινήτων LYNK & CO, υπέγραψε συνεργασία με την Uber για τη διάθεση δεκάδων χιλιάδων αυτοκινήτων με συμβατότητα αυτόνομης οδήγησης, μεταξύ του 2019 και του 2021 και ανακοίνωσε τη δημιουργία νέου εργοστασίου στη Νότιο Καρολίνα, επενδύοντας 1,1 δις δολάρια και δημιουργώντας 4.000 νέες θέσεις εργασίας.

Δείτε τα νέα XC60 και XC40

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης