Μια από τις σημαντικότερες διακρίσεις στο χώρο των τεσσάρων τροχών έλαβε η Agneta Dahlgren, επικεφαλής σχεδιασμού των νέων μοντέλων Kadjar, Megane, Scenic και της γκάμας ηλεκτροκίνητων οχημάτων της γαλλικής φίρμας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ανεξάρτητος οργανισμός «Women and Vehicles in Europe» ανακήρυξε τη Σουηδέζα «Γυναίκα της Χρονιάς για το 2016», αναγνωρίζοντας τη συμβολή της στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Η Dahlgren είναι υπεύθυνη σχεδιασμού των οχημάτων κατηγορίας C της Renault, αλλά και του ηλεκτρικού Zoe. Δίπλα της βρίσκονται άλλες τρεις δυναμικές γυναίκες, η Jeremie Sommer (εξωτερικός σχεδιασμός), η Maxime Pinol (εσωτερικός σχεδιασμός) και η υπεύθυνη του προγράμματος «Νέο Scenic», Irina Zaretskaya.

Παρά το γεγονός ότι ο χώρος του αυτοκινήτου θεωρείται ανδροκρατούμενος, η Renault είναι πεπεισμένη για τη δυναμική και την ποιότητα που μπορούν να προσφέρουν οι γυναίκες τόσο στον σχεδιασμό όσο και στα υπόλοιπα τμήματα της εταιρείας. Ένα μεγάλο ποσοστό (σχεδόν 50%) των στελεχών της εταιρείας είναι γυναίκες, με την περίπτωση της Dahlgren να αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την επιτυχία αυτής της φιλοσοφίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τα νέα Kadjar, Megane και Scenic που έχει σχεδιάσει η Jeremie Sommer


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

      

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης