Η Nissan θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές παγκοσμίως, με την παραγωγή να αυξάνεται χρόνο με το χρόνο και τις πωλήσεις να εκτοξεύονται.

Πρόσφατα, η ιαπωνική φίρμα κατέκτησε ένα ακόμη ορόσημο στην ιστορία της, φθάνοντας τα 150 εκατομμύρια παραχθέντα οχήματα. Μάλιστα, τα 50 από αυτά έχουν κατασκευαστεί από το 2006 και έπειτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επίτευγμα αυτό είναι αποτέλεσμα της συνεχούς υποστήριξης των μετόχων της, σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων, των αντιπροσώπων, των προμηθευτών και των τοπικών κοινοτήτων, καθώς και των πολυάριθμων πελατών που έχουν επιλέξει τα αυτοκίνητα που η ίδια παράγει.

Όταν η Nissan έφτασε το ορόσημο των 100 εκατομμυρίων οχημάτων το 2006, το 76,5% του συνόλου των οχημάτων είχε παραχθεί στην Ιαπωνία. Τα επόμενα 11 χρόνια ωστόσο, το το μεγαλύτερο ποσοστό κατασκευάστηκε εκτός Ιαπωνίας, με το 13% εξ αυτών να αφορούν την Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, η Nissan κατασκευάζει αυτοκίνητα στην Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο για περισσότερα από 30 χρόνια, ενώ πριν από 10 χρόνια ξεκίνησε την παραγωγή στο εργοστάσιο της Αγίας Πετρούπολης στην Ρωσία. Η συνολική παραγωγή σε αυτές τις χώρες, έχει ξεπεράσει τα 13 εκατομμύρια οχήματα.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης