Τα αυτοκίνητα των εταιρειών του γερμανικού ομίλου (Audi, Seat, Skoda, VW, Bentley, Porsche, Lamborghini) συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν στην παγκόσμια αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το VW Group έγραψε ακόμη μία χρυσή σελίδα στην ιστορία του, σημειώνοντας νέο ρεκόρ πωλήσεων το πρώτο εξάμηνο του έτους. Πιο συγκεκριμένα, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2018, παραδόθηκαν σε πελάτες σε όλο τον κόσμο 5,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα, με την αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι να αγγίζει το εντυπωσιακό 7,1%.

Μόνο στην Ευρώπη πουλήθηκαν 2,4 εκατ. οχήματα, με τη γερμανική αγορά να κατέχει τα ηνία. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η αύξηση ήταν οριακή, ενώ εξαιρετικά καλά τα πήγε ο όμιλος στην Ασία, παραδίδοντας 2,1 εκατ. αυτοκίνητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επικεφαλής πωλήσεων του VW Group, Fred Kappler, έκανε λόγο για ιστορικό ρεκόρ και ισχυρή ανάπτυξη σε όλες τις βασικές αγορές. Παράλληλα, υποστήριξε ότι, λόγω των νέων κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τις δοκιμές των εκπομπών ρύπων και την υιοθέτηση του νέου κύκλου μέτρησης WLTP, θα υπάρξουν καθυστερήσεις στις παραδόσεις νέων οχημάτων, γεγονός που θα επηρεάσει τις ταξινομήσεις στο τέλος της χρονιάς.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης