Ο όμιλος FIAT Chrysler Automobiles ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου προγράμματος που θα αναπαλαιώνει και θα πουλά τα κλασικά μοντέλα των τριών ιταλικών μαρκών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόγραμμα ονομάζεται «Reloaded by Creators» και απευθύνεται στους συλλέκτες των παλαιότερων οχημάτων των Alfa Romeo, FIAT και Lancia. Επικεφαλής είναι ο Roberto Giolito και στόχος της ομάδας, που αποτελείται από εξειδικευμένους μηχανικούς, είναι να δώσουν την χαμένη αίγλη σε ορισμένα από τα κορυφαία αυτοκίνητα της ιστορίας.

Τα επιλεγμένα οχήματα που αναπαλαιώνονται, θα φέρουν όλες τις εγγυήσεις του κατασκευαστή και πιστοποιητικό αυθεντικότητας. Τα πρώτα μοντέλα που θα ανακατασκευαστούν με βάση τις αρχικές εργοστασιακές προδιαγραφές είναι τα Alfa Spider IV serie (1991), Lancia Fulvia Coupé Montecarlo (1973), Spidereuropa Pininfarina (1981), AAlfa Romeo SZ (1989) και Lancia Appia Coupé (1959).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των παραπάνω συλλεκτικών τετράτροχων θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την ενίσχυση του προγράμματος. Σκοπός της FCA είναι να ανακαλύψει όσο το δυνατόν περισσότερα σπάνια οχήματα, αναδεικνύοντας την ιστορία και την κληρονομιά των εμβληματικών εταιρειών. 


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης