Τη στιγμή που στην Ελλάδα, τα μικρότερα μοντέλα με diesel κινητήρες αποτελούν τη βασική επιλογή των καταναλωτών, οι Γάλλοι ετοιμάζονται να καταργήσουν σταδιακά τη χρήση τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μanuel Valls, η προτίμηση των οδηγών στα πετρελαιοκίνητα Ι.Χ είναι ένα λάθος που πρέπει να διορθωθεί. Αυτό θα γίνει σύντομα, με ένα έξυπνο και πρακτικό τρόπο, προσφέροντας στους καταναλωτές μια σειρά από κίνητρα, ώστε να αλλάξουν το αυτοκίνητό τους με ένα πιο οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον όχημα.  

Η Γαλλία είναι μια χώρα με μάρκα παράδοση στα diesel αυτοκίνητα, καθώς πάνω από το 80% των οδηγών προτιμούν μοντέλα που εφοδιάζονται με πετρελαιοκινητήρες. Προκειμένου να αλλάξει αυτή η τάση, η γαλλική κυβέρνηση θα θέσει σε ισχύ από το 2015, ένα νέο σύστημα αξιολόγησης και ταυτοποίησης των αυτοκινήτων το οποίο βασίζεται στις εκπομπές ρύπων, απαγορεύοντας στα ρυπογόνα Ι.Χ. να εισέρχονται στο κέντρο των πόλεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, θα αυξηθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης πετρελαίου κίνησης κατά 2 λεπτά ανά λίτρο, αποφέροντας στα κρατικά ταμεία έσοδα ύψους 807 εκατ. ευρώ. Παράλληλα με αυτό, θα δοθούν κίνητρα για την αναβάθμιση των παλαιών αυτοκίνητων, με την υπουργό ενέργειας, Segolene Royal, να ανακοινώνει την επιχορήγηση ύψους έως 10.000 ευρώ, σε όσους αποφασίσουν να αποσύρουν το πετρελαιοκίνητο όχημα για να αγοράσουν ηλεκτροκίνητο.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης