Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της, η Shelby δημιούργησε μια ειδική έκδοση της Mustang με την ονομασία Super Snake.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 50th Anniversary Shelby Super Snake βασίζεται στη Mustang GT και παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας του οίκου Barrett-Jackson. Το επίσημο βελτιωτικό τμήμα της Ford θα κατασκευάσει το πανίσχυρο muscle car σε μόλις 500 μονάδες, με την τιμή εκκίνησης να ορίζεται στα 69.995 δολάρια.

Το αυτοκίνητο έχει αναβαθμιστεί τόσο αισθητικά όσο και μηχανικά. Φέρει πιο δυναμικό bodykit και είναι βαμμένο στο κλασικό μπλε χρώμα της Shelby με τις άσπρες γραμμές. Καπό, σπόιλερ, φώτα ομίχλης, γρίλιες και διαχύτης είναι καινούργια, ενώ περιλαμβάνει επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα και φυσικά τα αντίστοιχα λογότυπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εσωτερικό τοποθετήθηκαν νέα καθίσματα, δερμάτινες επενδύσεις, μαρσπιέ και καινούργιο ταμπλό με όργανα Shelby by Automater. Φυσικά, δεν λείπει η πλακέτα με τον σειριακό αριθμό κάθε αυτοκινήτου.

Κάτω από το μυώδες καπό βρίσκεται ο V8 5.0 λίτρων κινητήρας της Mustang, ο οποίος χάρη στις βελτιώσεις των μηχανικών αποδίδει 611 ίππους. Προαιρετικά και με τη χρήση κομπρέσορα από τη Whipple ή την Kenne Bell η ισχύς εκτοξεύεται στους 760 ίππους. Αναβαθμίσεις έγιναν και στα υπόλοιπα μηχανικά μέρη, με τον άξονα μετάδοσης και τα ημιαξόνια να προέρχονται από τη Ford Racing. Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 3,5 δευτερόλεπτα και τα 0-400 σε 10,9΄΄. 

Ο επικεφαλής της Shelby, Gary Patterson, περιέγραψε τη Super Snake ως ένα συναρπαστικό και απολαυστικό αυτοκίνητο, που διαφέρει από οποιοδήποτε άλλο κυκλοφορεί στους δρόμους και προσφέρει στον οδηγό μια μοναδική εμπειρία οδήγησης.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης