Η κορεατική εταιρεία εμπλουτίζει τα καινούργια μοντέλα της γκάμας της με μια σειρά προηγμένων τεχνολογιών και συστημάτων, προσφέροντας σε οδηγό και επιβάτες μοναδικά επίπεδα άνεσης και ασφάλειας.

Τα Tivoli και XLV είναι πλέον διαθέσιμα με ένα πακέτο συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού, καθιστώντας τις μετακινήσεις πιο απολαυστικές ποτέ. Σε αυτό περιλαμβάνονται τα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Forward Collision Warning (FCW) – Το σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό για ενδεχόμενη επικείμενη εμπρόσθια σύγκρουση, όταν ο οδηγός από μόνος του δεν αντιδράσει έγκαιρα.

Autonomous Emergency Braking (AEB) – Τα φρένα ενεργοποιούνται αυτόματα όταν το σύστημα διαγνώσει επικείμενη εμπρόσθια σύγκρουση και ο οδηγός δεν αντιδράσει εν όψει του κινδύνου. Το σύστημα είναι ενεργό μέχρι την ταχύτητα των 60 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Lane Departure Warning (LDW) – Το σύστημα εκπέμπει έναν προειδοποιητικό ήχο όταν το όχημα παρεκκλίνει της λωρίδας που κινείται χωρίς ο οδηγός να ανάψει φλας.

Lane Keeping Assist (LKA) – Αν το όχημα αρχίσει να παρεκκλίνει της λωρίδας του, από αβλεψία του οδηγού, χωρίς να ανάψει φλάς, τότε το σύστημα αναλαμβάνει αυτόματα τον έλεγχο του τιμονιού, επαναφέροντας το όχημα στη σωστή πορεία.

High Beam Assist (HBA) – Αναγνωρίζει τα αντίθετα ερχόμενα οχήματα και απενεργοποιεί αυτόματα τους προβολείς (υψηλή σκάλα). Ακολούθως, η ίδια διαδικασία ακολουθείται και όταν αναγνωρίσει τα φώτα από προπορευόμενα οχήματα. Και στις δύο περιπτώσεις αποκλείεται αυτόματα η τύφλωση των αντίθετα ερχόμενων ή προπορευόμενων οδηγών από τους προβολείς του οχήματος.

Traffic Sign Recognition (TSR) – Αναγνωρίζει τα σήματα οδικής κυκλοφορίας, κατά μήκος του δρόμου, και ενημερώνει τον οδηγό ανάλογα, προβάλλοντας την πληροφορία στην οθόνη του trip computer.

Αξίζει να σημειώσουμε πως, τα SsangYong Tivoli και XLV, φέρουν στον εξοπλισμό επτά αερόσακους, ESP, σύστημα ενεργής προστασίας ανατροπής (ARP), σύστημα ενίσχυσης πέδησης (BAS) και υποβοήθησης εκκίνησης στην ανηφόρα (HSA). Επίσης, τα συστήματα αυτόνομου φρεναρίσματος και ενημέρωσης για επικείμενη εμπρόσθια σύγκρουση ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό των εκδόσεων DLX των Tivoli και XLV, ενώ, μαζί με όλα τα υπόλοιπα νέα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας, αποτελούν βασικό εξοπλισμό στις κορυφαίες εκδόσεις DLX 2Tone (Tivoli) και Limited (XLV).

Δείτε εδώ όλα τα χαρακτηριστικά των Tivoli και XLV


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης