Το καλοκαίρι του 2017 η κορεατική φίρμα παρουσίασε την ισχυρότερη έκδοση του hatchback μοντέλου, ένα αυθεντικό σπορ αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το i30N τοποθετείται απέναντι από τα VW Golf GTI, Peugeot 308 GΤi, Seat Leon Cupra και Renault Megane RS. Ουσιαστικά είναι το πρώτο hot hatch αυτοκίνητο της οικογένειας N και προσφέρεται σε δύο εκδοχές, τη βασική με απόδοση 250 ίππων και την Performance Package με τους 275 ίππους.

Ο επικεφαλής του τμήματος επιδόσεων «High Performance Vehicle Division», Albert Biermann, σε πρόσφατη συνέντευξή του, χαρακτήρισε το αυτοκίνητο ως το πιο διασκεδαστικό της κατηγορίας, υποστηρίζοντας πως είναι καλύτερο ακόμη και από το Volkswagen Golf GTI.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε, πρόκειται για ένα γνήσιο hot hatch, που προσφέρει καθαρή απόλαυση στον δρόμο και την πίστα.

«Στόχος μας ήταν να φτιάξουμε ένα αυτοκίνητο καλύτερο από το Golf GTI. Θέλω να πω ότι, υπάρχουν εκδόσεις του GTI που είναι κατάλληλες για χρήση σε πίστα, αλλά όχι η βασική. Το i30 N αντιθέτως είναι εξαιρετικό από τη βασική του έκδοση. Είναι πολύ διασκεδαστικό στην οδήγηση και έχει αυθεντικό σπορ χαρακτήρα», ανέφερε ο Albert Biermann.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης