To Svalbard θεωρείται η πιο σκοτεινή περιοχή του πλανήτη. Βρίσκεται στον Αρκτικό Κύκλο και οι κάτοικοι ζουν, εργάζονται και οδηγούν στο απόλυτο σκοτάδι για περισσότερες από 110 μέρες τον χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτό το μέρος, η Ford αποφάσισε να λανσάρει την ειδική έκδοση του Ranger, με τον σκηνοθέτη και παραγωγό, Ridley Scott, να δημιουργεί ένα εκπληκτικό video. Η πλοκή της ταινίας μικρού μήκους περιστρέφεται γύρω από την καθημερινότητα τριών ανθρώπων που ζουν και εργάζονται στην βορειότερη πόλη του κόσμου, το Longyearbyen. Οι κάτοικοι έχουν 40 διαφορετικές εθνικότητες, ενώ ο αριθμός των πολικών αρκούδων είναι μεγαλύτερος από αυτόν των ανθρώπων.

Στην ταινία παρακολουθούμε τρεις κατοίκους της περιοχής οι οποίοι χρησιμοποιούν το Ranger Black Edition στην καθημερινότητά τους. Ο πρώτος είναι ένας μαραγκός ο οποίος χτίζει σπίτια και αποθήκες. Από το σπίτι για να φτάσει στη δουλειά του, μπορεί να χρειαστεί από 10 λεπτά μέχρι μιάμιση ώρα οδήγηση, ανάλογα με τον καιρό και τον αέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δεύτερο μέλος της τριάδας είναι μία υπάλληλος αεροδρομίου που ζει μόνη με το σκύλο της σε απομονωμένη περιοχή εκτός του κέντρου της πόλης. Της αρέσει η πεζοπορία στην άγρια φύση και έχει να πει τη δική της ιστορία.

Τέλος, ένας αγρότης μιλά για την απόφασή του να ασχοληθεί με την καλλιέργεια φρέσκων λαχανικών στο απόλυτο σκοτάδι, ώστε να μην εξαρτώνται οι κάτοικοι της περιοχής από προϊόντα που φτάνουν εκεί με πλοία από την ενδοχώρα.

«Φέραμε το πλέον σκληροτράχηλο και κατάμαυρο όχημά μας σε μία από τις πιο απαιτητικές και σκοτεινές περιοχές της γης για την απόλυτη δοκιμή αντοχής. Οι κάτοικοι του Svalbard εξαρτώνται πλήρως από την αξιοπιστία, και το Ranger Black Edition απέδειξε ότι είναι ο καλύτερος βοηθός στις καθημερινές τους δραστηριότητες σε ένα πολύ σκληρό περιβάλλον», δήλωσε ο Brand Content Manager της Ford, Steve Fletcher.

Σε 2.500 μονάδες

Το Ranger Black Edition βασίζεται στη σειρά Limited, αλλά είναι βαμμένο μαύρο με μαύρο φινίρισμα στη μάσκα, αλουμινένιες ζάντες, μπάρα οροφής, και λοιπές εξωτερικές λεπτομέρειες. Το αυτοκίνητο θα πωλείται μόνο ως Double Cab, με την παραγωγή του να περιορίζεται στα 2.500 αντίτυπα.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης