Υπό ακραίες συνθήκες στον Αρκτικό Κύκλο και πιο συγκεκριμένα στο πρωτοποριακό κέντρο δοκιμών που βρίσκεται στην πόλη Arjeplog της Λαπωνίας, δοκιμάζεται το πολυαναμενόμενο ηλεκτροκίνητο SUV της Mercedes.

Η γερμανική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα δύο φωτογραφίες του αυτοκινήτου, στο πλαίσιο των δοκιμών που γίνονται στο παγωμένο οδόστρωμα. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι τα πρωτότυπα οχήματα ολοκλήρωσαν τα χειμερινά τεστ με απόλυτη επιτυχία και πλέον θα μεταβούν σε νότια Ευρώπη και ΗΠΑ για το επόμενο στάδιο της αξιολόγησής τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος των μηχανικών είναι να δοκιμάσουν το ηλεκτρικό σύστημα, τις μπαταρίες και τα υπόλοιπα τμήματα του SUV στις πιο δύσκολες συνθήκες. Όπως ανέφερε ο επικεφαλής μηχανικός του τμήματος εξέλιξης της EQC, Michael Keltz, το αυτοκίνητο πέρασε με επιτυχία τα τεστ, συναρπάζοντας ακόμη και τους επαγγελματίες οδηγούς με την αίσθηση στον δρόμο, τη δύναμη και τη χρηστικότητα.

Αυτό το μοντέλο είναι η αρχή μιας νέας εποχής στον χώρο των ηλεκτροκίνητων οχημάτων για τη Mercerdes. Η EQC αναμένεται να λανσαριστεί το 2019, ωστόσο, η γερμανική εταιρεία δέχεται ήδη παραγγελίες, με την προκαταβολή να ορίζεται στα 2.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης