Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 90 χρόνια από την ίδρυσή της, η Carrozzeria Touring Superleggera δημιούργησε μια ειδική έκδοση του εντυπωσιακού πρωτότυπου Disco Volante.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο βασίζεται στην Alfa Romeo 8C Spider και έχει εμπνευστεί από τη θρυλική Alfa C52 του 1952. Ο μιλανέζικος οίκος σχεδίασης και κατασκευής αμαξωμάτων χρειάστηκε έξι μήνες περίπου για να τελειοποιήσει την Disco Volante Spyder, η οποία χαρακτηρίζεται ως το πλέον τολμηρό cabrio sport car.

Το όχημα διαθέτει δύο ανθρακονημάτινα τμήματα οροφής βάρους 7 κιλών, τα οποία αφαιρούνται χειροκίνητα και τοποθετούνται στο πορτμπαγκάζ. Με τη χρήση του carbon διατηρείται χαμηλά το κέντρο βάρους του αυτοκινήτου και δεν επηρεάζεται η οδηγική συμπεριφορά του. Ο V8 4,7 λίτρων κινητήρας της Maserati, απόδοσης 450 ίππων, συνδυάζεται με σειριακό κιβώτιο, με την κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός μπλοκέ διαφορικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Disco Volante Spyder θα παραχθεί σε επτά μονάδες, είναι βαμμένη στο αποκλειστικό χρώμα Blu Ceruleo, ενώ οι επενδύσεις στο εσωτερικό αποτελούνται από μπεζ – μαύρο δέρμα Connolly. Πατάει σε ελαστικά Pirelli PZero Rosso διαστάσεων 265/30 μπροστά και 285/35 πίσω με ζάντες 20 ιντσών. Για να ολοκληρωθεί μια μονάδα απαιτούνται περίπου 4.000 εργατοώρες, με τους τυχερούς ιδιοκτήτες να λαμβάνουν και μια σειρά ειδικά σχεδιασμένων αποσκευών.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης