Ένα εξαιρετικό cabrio sportcar που συνδέει το παρελθόν με το παρόν παρουσίασε η φημισμένη γερμανική φίρμα στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 70 χρόνια από την έναρξη της παραγωγής του πρώτου της σπορ μοντέλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 911 Speedster βασίζεται στην 911 Carrera 4 Cabriolet, υιοθετώντας πολλά σχεδιαστικά στοιχεία από την αυθεντική 356 Speedster του 1948. Επίσης, αρκετά τμήματα του αμαξώματος είναι από ανθρακονήματα, με την εξάτμιση τιτανίου να προέρχεται από την GT3 RS.

H παροχή για τον ανεφοδιασμό καυσίμου έχει τοποθετηθεί στο κέντρο του καπό, όπως ακριβώς στα παλιά αγωνιστικά αυτοκίνητα, οι καθρέπτες με το εκπληκτικό σχέδιο μαγεύουν τα βλέμματα, ενώ στις πόρτες διακρίνεται το όνομα της μάρκας και ο αριθμός 70.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από carbon είναι και η βάση των καθισμάτων, με τις επιφάνειες στο εσωτερικό να καλύπτονται από δέρμα υψηλής ποιότητας σε απόχρωση καφέ. Από τον εξοπλισμό λείπουν βασικά αξεσουάρ, όπως το σύστημα πολυμέσων και το ηχοσύστημα, ενώ η παραδοσιακή υφασμάτινη οροφή έχει αντικατασταθεί από αφαιρούμενο κάλυμμα.

Ο κινητήρας είναι ο ίδιος που συναντάμε στην 911 GT3, δηλαδή ο εξακύλινδρος 4.0 λίτρων απόδοσης 500 ίππων. Το μοτέρ συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς.

Η πανέμορφη Speedster έκανε ντεμπούτο ως concept, ωστόσο δεν αποκλείεται να περάσει την πόρτα του εργοστασίου και να λανσαριστεί στην αγορά ως συλλεκτικό μοντέλο περιορισμένης παραγωγής.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης