Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Ο πρωταθλητής της F1, Kimi Raikkonen, και ο ταλαντούχος Antonio Giovinazzi επισκέφθηκαν το ιστορικό κέντρο του Balocco στο Τορίνο, προκειμένου να λάβουν μέρος στις δοκιμές εξέλιξης των πανίσχυρων Alfa Romeo Giulia GTA και GTAm.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο οδηγοί της αγωνιστικής ομάδας συνεργάστηκαν με τους μηχανικούς, εστιάζοντας σε συγκεκριμένες τεχνικές παρατηρήσεις για τη βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής απόδοσης, της πρόσφυσης και της συμπεριφοράς των οχημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Giovinazzi έδωσε έμφαση στα νέα εξαρτήματα από ανθρακονήματα, όσο και στις τεχνικές λύσεις, όπως τους τροχούς με το κεντρικό μπουλόνι. Ο Kimi, από την άλλη, εξέτασε τα νέα αεροδυναμικά βοηθήματα, το κάλυμμα στο πάτωμα και την ισορροπία των πανίσχυρων sport sedan.

Giulia GTA και GTAm θα παραχθούν σε μόλις 500 μονάδες. Βασίζονται στην Quadrifoglio και εφοδιάζονται με μια ενισχυμένη έκδοση του V6 2.9 bi-Turbo κινητήρα απόδοσης 540 ίππους. Χάρη στη χρήση προηγμένων υλικών, το βάρος του αμαξώματος είναι μειωμένο κατά 100 κιλά σε σχέση με την Giulia QV, επιτυγχάνοντας την κορυφαία αναλογία βάρους/ισχύος (2,82kg/hp) στην κατηγορία.

Φέρουν ειδικά εξελιγμένα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα από carbon, με την GTAm να διακρίνεται για τα εντυπωσιακά υψηλά επίπεδα κάθετης δύναμης.

Η ίδια αγωνιστική φιλοσοφία ακολουθείται και στο εσωτερικό, με την ιταλική φίρμα να προσφέρει αποκλειστικά πακέτα εξατομίκευσης στους πελάτες. Οι αγοραστές μπορούν να παραγγείλουν την GTA στα χρώματα «GTA Red», «Trophy White και «Montreal Green», να επιλέξουν το χρώμα στις δαγκάνες των φρένων, στο roll-bar και βέβαια στις αγωνιστικές ζώνες ασφαλείας.

Τέλος, όλοι οι κάτοχοι των GTA και GTAm θα συμμετάσχουν στα σεμινάρια οδήγησης της Alfa Romeo Driving Academy. Όσο για τις τιμές, στην Ιταλία ξεκινούν από 143.000 και 147.000 ευρώ αντίστοιχα, χωρίς τους φόρους.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης