Πρόγραμμα ανάκλησης επιβατικών αυτοκινήτων τύπου A, B, CLA, GLA, C και GLC Class (W 176, 242, 246, 205, 117, 156 και 253), εκτελεί η Mercedes-Benz ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Ε., σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της ∆ιεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας

Η συγκεκριμένη ανάκληση περιλαμβάνει 3.472 οχήματα, παραγωγής ετών 2016-2017. Στα εμπλεκόμενα οχήματα ενδέχεται η κολόνα τιμονιού να μην έχει επαρκή γείωση. Σε συνδυασμό με μια εσωτερική βλάβη των επαφών στη μονάδα διακοπτών της κολόνας τιμονιού θα μπορούσε, σε περίπτωση ηλεκτροστατικής εκκένωσης, να ενεργοποιηθεί αδικαιολόγητα ο αερόσακος οδηγού. Αυτό το γεγονός αυξάνει τον κίνδυνο τραυματισμού για τον οδηγό και πιθανού ατυχήματος. Η βλάβη επισημαίνεται στον οδηγό εγκαίρως μέσω ενός προειδοποιητικού μηνύματος για τον αερόσακο στο όργανο πολλαπλών ενδείξεων, καθώς και με την κόκκινη ενδεικτική λυχνία αερόσακου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το ανωτέρω θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Mercedes-Benz, προκειμένου να δημιουργηθεί επαρκής γείωση της κολόνας τιμονιού, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, η Mercedes έχει ανακαλέσει περισσότερα από 12.500 αυτοκίνητα στη χώρα μας λόγω του συγκεκριμένου προβλήματος. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης