Λίγες μέρες πριν την επίσημη παρουσίαση του νέου μοντέλου της σειράς Super Series, η βρετανική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες teaser φωτογραφίες και ένα video από τις δοκιμές εξέλιξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο με κωδικό P14 πιθανότατα θα λανσαριστεί με το όνομα 720S. Ουσιαστικά αποτελεί τον αντικαταστάτη της 650S, πατά σε νέο πλαίσιο με λειτουργία «Variable Drift Control» για καλύτερο έλεγχο και έχει καλύτερη αεροδυναμική κατά 50%. Τροφοδοτείται από ένα καινούργιο V8 4.0 biturbo κινητήρα, επιταχύνοντας στα 0-200 σε 7,8 δευτερόλεπτα και στα 0-400 σε 10,8΄΄.

Χάρη στους προηγμένους κεραμικούς carbon δίσκους και τις δαγκάνες φρένων, ακινητοποιείται από τα 200 χλμ./ώρα στο 0 σε μόλις 4,6 δευτερόλεπτα και σε απόσταση 117 μέτρων. Μάλιστα, η McLaren έχει εξελίξει σε συνεργασία με την Pirelli το ειδικό ελαστικό P Zero Corsa, προσφέροντας μεγαλύτερη μηχανική πρόσφυση σε ποσοστό 6%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, φέρει καινούργια εξάτμιση για πιο καθαρό και ανόθευτο ήχο και ενεργό σύστημα ελέγχου του πλαισίου «Proactive Chassis Control II», με τον οδηγό να επιλέγει μεταξύ των προγραμμάτων «Comfort, Sport και Track».

Στο παρακάτω video, ο επικεφαλής δοκιμών της McLaren, Chris Goodwin, δίνει μια γεύση από τις δυνατότητες του αυτοκινήτου στην πίστα. 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης