Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο βιωσιμότητας, το οποίο συγκεντρώνει όλες τις πτυχές των περιβαλλοντικών, κοινωνικών και διακυβερνητικών πρωτοβουλιών της, με μία ενιαία προσέγγιση, ανακοίνωσε η Nissan.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιαπωνική μάρκα το ονόμασε «Nissan Sustainability 2022» και ουσιαστικά πρόκειται για ένα στρατηγικό πλάνο για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τις δραστηριότητες της εταιρείας, την ενίσχυση της ποικιλομορφίας και της εταιρικής ενσωμάτωσης.

Το σχέδιο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το συνεχιζόμενο πρόγραμμα Nissan Green, το οποίο ξεκίνησε το FY2001 με μακροπρόθεσμο όραμα προς το 2050. Ευθυγραμμίζεται πλήρως με τους μεσοπρόθεσμους στόχους μας για σταθερή ανάπτυξη και πλεύση στην εξέλιξη της τεχνολογίας της αυτοκινητοβιομηχανίας, συμβάλλοντας στην επίτευξη ενός κόσμου με μηδενικές εκπομπές και μηδενικά θανατηφόρα ατυχήματα, όπως ανέφερε ο ανώτερος αντιπρόεδρος της Nissan και γενικός διευθυντής αειφορίας, Hitoshi Kawaguchi.

Η τέταρτη γενιά του προγράμματος Nissan Green θα αποτελέσει βασικό στοιχείο του σχεδίου αειφορίας, το οποίο θα επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, της εξάρτησης  πόρων, της ποιότητας του αέρα και της λειψυδρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι βασικοί στόχοι και πρωτοβουλίες είναι:

• Μείωση των εκπομπών CO2 από τα νέα οχήματα κατά 40% έως το FY2022, σε σύγκριση με τα επίπεδα του FY2000, επιτεύξιμο εν μέρει από την αύξηση της ηλεκτροκίνησης . Η Nissan, ως ηγέτιδα στην αγορά  ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, στοχεύει σε ετήσιες πωλήσεις 1 εκατομμυρίου οχημάτων μέχρι το τέλος του FY2022, που είναι ηλεκτρικά ή έχουν ηλεκτροκινητήρες . Επίσης  θα προωθήσει την ανάπτυξη συστημάτων V2X (vehicle-to-everything) παγκοσμίως, για βελτιωμένη διαχείριση της ενέργειας.

• Μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από την παραγωγή και τις εταιρικές δραστηριότητες κατά 30% έως το FY2022, σε σύγκριση με τα επίπεδα της χρήσης του FY2005, επιτεύξιμο εν μέρει από τις δραστηριότητες NESCO (Energy Saving Collaboration).

• Μείωση της χρήσης νέων υλικών στο 70% έως το FY2022, επιτεύξιμο εν μέρει με την προώθηση της κυκλικής οικονομίας των επαναχρησιμοποιούμενων και ανακυκλωμένων μπαταριών ιόντων λιθίου, που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρικά οχήματα.

• Μείωση των ρευστών οργανικών ενώσεων στις διαδικασίες παραγωγής οχημάτων.

• Μείωση της πρόσληψης νερού ανά μονάδα στην παγκόσμια παραγωγή κατά 21% έως το FY2022, σε σύγκριση με το FY2020.

Παράλληλα, η Nissan έχει θέσει ως στόχο τη μείωση των θανατηφόρων ατυχημάτων, αυξάνοντας τα επίπεδα ασφάλειας των οχημάτων της και ενσωματώνοντας πρωτοποριακές τεχνολογίες, αλλά και να αναβαθμίσει πλήρως όλο το δίκτυο παγκοσμίως.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης