Του Λουκά Παπαλάμπρου

Μεταξύ του 1989 και του 1994 παράχθηκε ένα από τα πιο εμβληματικά sportcar. Ήταν η 964. Ένα υπέροχο τετράτροχο, με εκπληκτικές καμπύλες και μνημειώδη σχεδίαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκεκριμένη Porsche είναι από τις αγαπημένες των μεγαλύτερων συλλεκτών. Ωστόσο, η έκδοση που παρουσίασε η Singer Vehicle Design στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, συγκίνησε του απανταχού λάτρεις των κλασικών οχημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατασκευάστηκε από την καλιφορνέζικη εταιρεία σε συνεργασία με τη βρετανική Williams Advanced Engenireeing και το κωδικό όνομα του αυτοκινήτου είναι Singer DLS (Dynamics and Lightweight Study). Αυτή είναι η δεύτερη φορά που οι δυο τους ενώνουν τις δυνάμεις τους, με το αποτέλεσμα να γοητεύει.

Φυσικά, η 964 έχει αναβαθμιστεί πλήρως. Τόσο στο αμάξωμα, όσο και στην καμπίνα έχει χρησιμοποιηθεί αρκετό carbon, τα καθίσματα προέρχονται από τη Recaro και όλες οι επιφάνειες καλύπτονται από δέρμα σε πορτοκαλί και μαύρη απόχρωση. Οι ζάντες φέρουν την υπογραφή της BBS, από πίσω βρίσκονται κεραμικά φρένα της Brembo, τα ελαστικά Pilot Sport Cup 2 είναι της Michelin και η ανάρτηση με τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της Williams Advanced Engenireeing.

Στην καρδιά της Singer DLS βρίσκεται ένας boxer 4.0 λίτρων κινητήρας απόδοσης 500 ίππων. Όπως αναφέρει η εταιρεία, πολλά στοιχεία αντλούν έμπνευση από την τεχνολογία της F1, όπως οι βαλβίδες από τιτάνιο και οι εγχυτήρες καυσίμου. Το μοτέρ συνδυάζεται με χειροκίνητο εξάρι κιβώτιο από μαγνήσιο.

Για όσους ενδιαφέρονται, η αριστουργηματική ειδική έκδοση της Porsche θα παραχθεί σε 75 μονάδες έπειτα από παραγγελία. Όσο για το κόστος, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις κυμαίνεται στο 1,5 εκατομμύριο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης