Το 1906, ο Vincenzo Florio από την Ιταλία, είχε τη φαεινή ιδέα να διοργανώσει έναν ιδιαίτερο αγώνα στα βουνά της Σικελίας. Ονομάστηκε Targa Florio και πέρασε στην ιστορία ως ένας από τους σκληρότερους αγώνες στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Το Targa Florio διεξήχθη από 1906 έως και το 1977 – διεκόπη μόνο τα χρόνια του Πρώτου και Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου – ενώ από το 1955 έως το 1973, συμπεριλήφθη στη λίστα του World Sportcar Championship.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Porsche κατάφερε να κερδίσει τον θρυλικό αυτό αγώνα 11 φορές. Ως φόρος τιμής στο εμβληματικό αυτό γεγονός, η γερμανική εταιρεία δημιούργησε μια ειδική έκδοση της 911 Targa 4S, με την ονομασία Exclusive Mayfair Edition.

Το αυτοκίνητο θα κατασκευαστεί σε μόλις 10 μονάδες. Διακρίνεται για τα ρετρό στοιχεία, όπως τα κλασικά καθίσματα με την αυθεντική υφασμάτινη επένδυση, τις ζάντες σε στιλ Fuchs με το μαύρο φινίρισμα και φυσικά τα ειδικά λογότυπα. 

Είναι διαθέσιμο σε κλασικό ασημί χρώμα με τη χαρακτηριστική ανοικτή οροφή, ενώ τροφοδοτείται από τον εξακύλινδρο 3.8 λίτρων κινητήρα, απόδοσης 400 ίππων και 440 Nm ροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης