Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η βαυαρική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες της καινούργιας 3άρας, μία ημέρα πριν την παγκόσμια πρεμιέρα του μοντέλου, στο πλαίσιο της έκθεσης του Παρισιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δημοφιλές sedan με κωδικό G20 έχει πιο σπορτίφ και δυναμική σχεδίαση, διαθέτει επιθετική μάσκα και καμπύλες γραμμές, καθώς και τονισμένο πίσω τμήμα, υιοθετώντας το προφίλ των coupe εκδόσεων. Εντύπωση κάνει ο συντελεστής 0,23 Cd, τιμή που κατατάσσει την 3 Series στα πιο αεροδυναμικά αυτοκίνητα παραγωγής στην ιστορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σχέση με την απερχόμενη Σειρά 3, η νέα είναι πιο ελαφριά χάρη στη χρήση αλουμινίου και CFRP στο αμάξωμα. Φυσικά, ενσωματώνει τα πιο προηγμένα συστήματα άνεσης, ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού, μεταξύ των οποίων είναι και η ημι-αυτόνομη οδήγηση.

Ριζικά αναβαθμισμένο είναι το εσωτερικό, περιλαμβάνοντας καινούργιες ψηφιακές οθόνες και πληθώρα πρωτοποριακών λειτουργιών. Όσον αφορά στην οδική συμπεριφορά, θέτει νέα δεδομένα στην κατηγορία, με την BMW να προσφέρει προαιρετικά ανάρτηση M, αμορτισέρ με συνεχώς μεταβαλλόμενη απόσβεση, σύστημα διεύθυνσης «Variable Sports Steering» για μεγαλύτερη ακρίβεια, καθώς και M Sport διαφορικό με ενεργό κλείδωμα.

Όσον αφορά στους κινητήρες, υπάρχουν σύνολα βενζίνης και πετρελαίου απόδοσης από 136 έως 380 ίππους. Επίσης, το μοντέλο εφοδιάζεται με τον ισχυρότερο τετρακύλινδρο στην ιστορία της μάρκας, αποδίδοντας 265 ίππους και 400 Nm ροπής. Όλα τα μοτέρ εφοδιάζονται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή το αυτόματο Steptronic 8, καλύπτοντας τις αυστηρότερες προδιαγραφές Euro 6d-TEMP.

Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά  της καινούργιας 3 Series και ο χρόνος λανσαρίσματος στην αγορά, θα ανακοινωθούν αύριο Τρίτη 2 Οκτωβρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης