Του Λουκά Παπαλάμπρου

Παρότι η γερμανική φίρμα κρατούσε ως επτασφράγιστο μυστικό την εικόνα του καινούργιου supermini, δίνοντας στη δημοσιότητα μόνο κάποιες teaser φωτογραφίες και video, το A1 διέρρευσε μέσω Βελγίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως φαίνεται, το μικρότερο μοντέλο της γκάμας της Audi υιοθετεί μία πιο σπορ και νεανική εμφάνιση, διαθέτοντας στενότερα φωτιστικά σώματα, αεραγωγό ανάμεσα στο καπό και στη μάσκα, κεκλιμένη οροφή και τονισμένο πίσω τμήμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To αυτοκίνητο βασίζεται στη γνωστή πλατφόρμα MQB A0 του ομίλου VW και θα προσφέρεται αποκλειστικά σε πεντάθυρο αμάξωμα. Στο εσωτερικό, τη διαφορά κάνει η μεγάλη οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων ΜΜΙ με τις μεγάλες δυνατότητες λειτουργιών και εφαρμογών, καθώς και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων (Virtual Cockpit).

Η Audi έχει εξοπλίσει το A1 με τα πιο προηγμένα συστήματα άνεσης, ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού. Κάτω από το καπό έχουν τοποθετηθεί οι γνωστοί κινητήρες του group, όπως ο 1.0 TSI των 115 ίππων και ο 1.5 TSI με τους 150 ίππους. Επίσης, θα υπάρχει ακόμη μία βενζινοκίνητη έκδοση απόδοσης 200 ίππων που πιθανότατα αφορά το S1. Όσο για τους diesel, δεν γνωρίζουμε το τι μέλλει γενέσθαι.

Το νέο A1 αναμένεται να αποκαλυφθεί τις επόμενες μέρες σε ειδική εκδήλωση στη Βαρκελώνη, οπότε και θα ανακοινωθούν όλες οι προδιαγραφές και τα χαρακτηριστικά του. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως η παραγωγή του θα γίνει στο εργοστάσιο της Seat στο Martorell.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης