Η Mercedes έκανε τη μεγάλη έκπληξη, παρουσιάζοντας τις ολοκαίνουργιες εκδόσεις AMG 53 των μοντέλων CLS, E-Class Coupe και Cabrio.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τα πρώτα υβριδικά σύνολα στην ιστορία της AMG, προσφέροντας υψηλές επιδόσεις και συνάμα χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Οι εκδόσεις 53 τροφοδοτούνται από τον εξακύλινδρο 3.0 twin turbo βενζινοκινητήρα, ο οποίος συνδυάζεται με EQ Boost και ηλεκτρικό σύστημα 48Volt.

Η συνολική απόδοση των CLS, E-Class Coupe και Cabrio AMG 53 ανέρχεται στους 435 ίππους και τα 520 Nm ροπής, με τον ηλεκτροκινητήρα να προσθέτει επιπλέον 21 ίππους και 250 Nm. Το κινητήριο σύνολο συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων AMG Speedshift TCT 9G και σύστημα τετρακίνησης AMG Performance 4MATIC+.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία, η CLS ΑΜG 53 επιταχύνει στα 0-100 σε 4,5 δευτερόλεπτα, με τη μέση κατανάλωση καυσίμου να είναι στα 8,5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Η τελική ταχύτητα όλων περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα, ωστόσο με το πακέτο AMG Driver’s Package μπορεί να αυξηθεί στα 270 χλμ./ώρα.

Οι AMG 53 είναι πλήρως εξοπλισμένες, περιλαμβάνοντας τιμόνι AMG Performance, δύο οθόνες 12,3 ιντσών σε πίνακα οργάνων και κονσόλα, τα συστήματα Braking Assist, Lane Keeping Assist, Αttention Assist, Speed Limit Assist και Pre-Safe και πολλές ακόμη τεχνολογίες.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης