Του Λουκά Παπαλάμπρου

Φανταστείτε ένα αυτοκίνητο το οποίο θα κάνει τα πάντα για εσάς, θα αλληλεπιδρά μόνιμα με το περιβάλλον, θα επηρεάζει το ηλεκτρικό ρεύμα του σπιτιού σας, θα μπορείτε να βλέπετε ταινίες, ακόμη και να κοιμάστε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο Symbioz αποτελεί το όχημα του μέλλοντος και δημιουργήθηκε από τη Renault. Πρόκειται για ένα φουτουριστικό πρωτότυπο με εκπληκτική σχεδίαση και απίστευτες τεχνολογίες. Το όνομά του προέρχεται από την ελληνική λέξη «συμβίωση» και το γράμμα «z» στο τέλος παραπέμπει στο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρατηρώντας το Symbioz νομίζεις ότι έχει ξεπηδήσει από κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας. Σύμφωνα με τη γαλλική εταιρεία, θα κυκλοφορεί στους δρόμους το 2030 και σύντομα θα δοκιμαστεί από τους δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου, προκειμένου να διαπιστώσουν τα βήματα προόδου που έχει κάνει η Renault στην αυτόνομη οδήγηση.

Το αυτοκίνητο προσφέρει μία μοναδική εμπειρία στους επιβάτες, διαθέτοντας πέντε επίπεδα αυτόνομης οδήγησης. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να κινηθεί με απόλυτη ασφάλεια σε όλες τις συνθήκες χωρίς την ανθρώπινη συνδρομή. Μέσω των τεράστιων οθονών – υπολογιστών της LG στο ταμπλό ελέγχονται όλες οι λειτουργίες, το τιμόνι και τα καθίσματα μεταφέρονται εμπρός – πίσω, ενώ τα smartphone αλληλεπιδρούν με τη διεπαφή ανθρώπου-μηχανής (HMI) του αυτοκινήτου.

Η κάμερα 360 μοιρών στην κεντρική οθόνη δίνει τη δυνατότητα στον κάτοχο να ελέγξει κάθε συσκευή στο σπίτι του, ενώ το προηγμένο σύστημα WiFi συνδέεται με τα tablet και τον προσωπικό υπολογιστή του ιδιοκτήτη στο γραφείο. Ο οδηγός μπορεί να κατεβάσει την πλάτη του καθίσματος και να απολαύσει την αγαπημένη του ταινία σε μορφή 3D ή να κοιμηθεί χωρίς να προβληματίζεται για το τι συμβαίνει στον δρόμο, ειδικά σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Όταν σταθμεύει, παρέχει ηλεκτρική ενέργεια στο σπίτι μέσω της αποθηκευμένης ενέργειας στις μπαταρίες του. Είναι ασύρματα συνδεδεμένο με το οικιακό δίκτυο και δεν χρειάζεται να ανησυχεί κανείς αν θα παραβιάσει κάποιος την κατοικία, διότι το αυτοκίνητο βλέπει και παρατηρεί τα πάντα.

Φυσικά, είναι απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον. Τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 680 ίππων και 660 Nm ροπής. Εφοδιάζεται με μπαταρία 72kWh που φορτίζει σε ποσοστό 80% σε λιγότερο από 30 λεπτά.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης